sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Sallamarin ja Jaakon omatoiminen juoksuloma

Kun omia lenkkipolkuja on koluttu muutama vuosi, moni meistä miettii myös omatoimimatkan tekemistä jonnekin eksoottiseen kohteeseen. Omatoimimatkalla pääsee kokemaan asioita, joihin ei ehkä muuten törmää.

 Tämänkertaisessa blogikirjoituksessamme Sallamari on kirjoittanut yhteenvedon USA-tripistä ja hänen blogista voi lukea lisää sekä ihastella upeita kuvia.

Horseshoe Bend Arizona
Mitä on tiedossa, kun ultramatkojen polkujuoksua harrastava pariskunta suunnittelee lomamatkaa? Suunta on tietenkin Pohjois-Amerikka, polkujuoksijoiden Disneyland.

Moni juoksija tietää, miten mahtavan fiiliksen juostessa voi saavuttaa. Tähän kun lisätään kauniit kanjonimaisemat, voiko enää parempaa olla. Tästä aiheesta pääsimme kertomaan Polkuporinoihin, eli seikkailuistamme road tripillä Pohjois-Amerikassa.

Teimme avopuolisoni, Jaakon kanssa kesällä 2019 kuukauden mittaisen road tripin Pohjois-Amerikassa, koska edellisvuoden kuukauden reissu samoilla suunnilla ei riittänyt polkujen koluamiseen, vaan tutkittavia paikkoja jäi jäljelle vielä paljon. Aiempien vuosien reppureissut ovat suuntautuneet enemmänkin Aasiaan, koska merenalainen maailma on meille juoksemisen lisäksi lähellä sydäntä. Olenkin monesti ajatellut, että laitesukellus ja polkujuoksuhan ovat aika samankaltaisia asioita, toisessa vaan tutkitaan maan päällistä ja toisessa merenalaista maailmaa. Pimeässä metsässä otsalamppu päässä juokseminen on kuin yösukellus taskulamppu kädessä.

Jaakko suunnittelee seuraavan päivän seikkailua
Upea leiripaikka Zion National Parkin läheisyydessä
Road trippi Yhdysvalloissa taittuu parhaiten pienellä retkeilyautolla eli campervanillä, jossa voi asua. Päivämme reissulla koostui pääasiassa paikasta toiseen siirtymisestä, poluilla juoksemisesta tai patikoinnista ja maisemien ihailusta. Emme suunnitelleet ajoreittiä juurikaan etukäteen, jonka ansiosta päädyimme mitä uskomattomampiin paikkoihin vahingossa. Parhaimpia polkuja löytyikin sellaisista paikoista, joita ei yleisesti netissä pahemmin mainosteta. Reissun päällä oleminen ja campervanissä asuminen vaativat hyvää asennetta, koska suurella todennäköisyydellä kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan.

Reittimme pyöri Californiassa, Nevadassa, Utahissa, Coloradossa ja Arizonassa. Maisemat saattavat vaihtua hetkessä aavikosta vuoristoon, joka tekee tien päällä olemisesta mielenkiintoista ja kuumalta aavikolta pääsee halutessa nopeasti vaihtamaan viileämpään vuoristoilmastoon. Kyseisissä osavaltioissa on luonnonpuistoja toisensa perään, joten tekemistä ja nähtävää riittää yllin kyllin. Me rakastamme jännittäviä seikkailuja ja välillä juoksuretketkin meinasivat mennä turhan adrenaliinia nostattaviksi. Mitä enemmän jostain polusta kuuli sanottavan, että se on haastava tai vaikea, sinne me menimme.
Chillailua slot kanjonissa
Kaikki ne kokemukset, joita olemme saaneet reissuillamme, ovat korvaamattomia. On vaikea kuvailla sanoin, miten hienolta tuntuu herätä auringonnousuun aamulla pakettiautosta keskellä ei-mitään tai istua illalla retkituolissa aavikolla ja katsella miljoonia tähtiä.


Meidän seikkailuihin voi tutustua enemmän osoitteessa Reissutarinoita sekä seuraamalla Instagramissa @sallamarikostia ja @jaakko.eskelinen

Polkujuoksua Bryce National Parkissa
Yksi maailman upeimmista paikoista (Keet Seel Trail Navajo)

Ei kommentteja:

Treeniyhteenveto 2023

Vuotta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tässä vähän yhteenvetoa treeneistä (päivitetty 2.1.2024). Datat tulee Polar Flown puolelta: Koko...