sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Viikko 10 ja lakipiste lähestyy

Talvi ja kevät ovat käyneet kiivasta kädenvääntöä tällä viikolla kelien suhteen. Välillä on pohjoinen tuuli puhaltanut siihen malliin, että itse olen mieluusti hypännyt juoksumatolle treeniä tekemään. Varsinkin alkuviikosta tuntui, ettei mikään vaatetus riittänyt vastatuuleen juostessa. Nyt viikonloppuna tilanne helpottui ainakin tuulen osalta ja välillä auringossa on ollut jopa lämmintä.

Aurinkoista mutta kylmää

Ja vähän uutta lunta

Auringon voimaa
Treenisuunnitelma oli tälle viikolle 25 tuntia, joka jäi tunnin vajaaksi. Ohjelmassa ei ollut yhtään pidempää lenkkiä, mutta perjantaille ja sunnuntaille olin kaavaillut viiden tunnin polkuhölkät. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina tein iltalenkin lisäksi lyhyen lenkin aamulla.

Kylmän kelin takia matollakin tuli juostua normaalia enemmän. Keskiviikon molemmat lenkit menivät matolla kuten meni myös torstain aamulenkki. Hommaa helpottaa huomattavasti se, että juoksumatto on käytettävissä sekä kotona että töissä. Näin ei tarvitse lähteä mihinkään erikseen päästäkseen matolle juoksemaan.

Sortsikeli
Treenituntien jääminen vajaaksi johtuikin sitten vaikeuksista loppuviikolla. Perjantaisella viiden tunnin lenkillä molemmat takareidet ja lantio alkoivat vähän vihoitella. Lämpöasteet olivat pehmittäneet polut sen verran, että askel oli muutenkin raskas. Viimeinen tunti kotiin oli jo aika hidasta hissuttelua, mutta perille päästiin. Illalla coutsi hieroi jalat ja lauantaisella lenkillä pari ekaa tuntia meni normaalisti, mutta sen jälkeen taas alkoi meno hidastua. Oikean jalan takareisi oli lopussa todella arka ja pienemmätkin ylämäet menivät kävellen.

Pehmeitä polkuja
Lauantai-iltana coutsi taas hieroi jalat ja sunnuntaina suunnitelmana oli lähteä rauhassa kokeilemaan jalkojen kuntoa. Suunnittelin kiertäväni kuuden kilsan Korpinlenkiä ja auto oli parkissa lenkin varrella melko lähellä. Mikäli jalat ei tuntuisi paremmilta niin pääsisin ainakin nopeammin pois lenkkipolulta kuin siinä tapauksessa, että olisin toisella puolella Nuuksiota. Pari kierrosta meni taas melko hyvin, mutta neljännen kierroksen jälkeen päätin lopettaa. Yhdestä lisätunnista ei olisi kuin harmia.

Siitä sitten kotiin saunaan, syömään ja hierottavaksi. Onni on oma juoksumatto kotona, mutta isompi onni on oma hieroja. Iso kiitos taas coutsille, joka mahdollistaa tämän ohjelman. Huomenna Tiina tuleekin hieromaan, joten kehonhuoltoa riittää nyt.

Viikolle kertyi melkein 24 treenituntia, joista 22h/204km juoksua.


Ensi viikolla oli tarkoitus pitää vielä yksi kova viikko, mutta nyt on parasta mennä päivä kerrallaan ja katsoa miten kroppa kestää. Tärkeintä olisi olla kolmen viikon päästä lähtöviivalla mahdollisimman ehjänä.

Ei kommentteja:

Treeniyhteenveto 2023

Vuotta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tässä vähän yhteenvetoa treeneistä (päivitetty 2.1.2024). Datat tulee Polar Flown puolelta: Koko...