sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Viikko 11 ja Nuuksion polut

Kevät ei ole vielä ihan päässyt käyntiin vaikka päivisin aurinko lämmittää jo melko mukavasti. Pakkasta on riittänyt vielä päivisin ja kylmä pohjoistuuli on puhaltanut tällä viikolla vaatien pientä lisäpukeutumista ulkolenkeille. Sääennuste ensi viikolle on edelleen pakkasta eikä selvää käännettä lämpimään ole vielä luvassa.

Treeniviikon rytmitys alkaa asettua vanhoille tutuille urille. Maanantaina kävin fillarilla töissä, jonka lisäksi oli perusjoogat. Pyörätiet eivät olleet kehuttavassa kunnossa, mutta leveämmällä nastarenkaalla pärjäsi eikä yhtään kaatumista edes päässyt käymään. Tämä taisi olla vasta toinen kerta tänä vuonna, kun ehdin käydä fillarilla töissä. Tiistaina tein salitreenin, jossa oli mukana jo joitakin hyppysarjoja. Tiistaille ei muuta tullutkaan ja keskiviikosta tuli kokonaan lepopäivä.

Loppuviikon kävin jokaisena päivänä Nuuksion poluilla. Torstaina juoksin parin tunnin lenkin osin metsän puolella ja osin poluilla. Hanki ei vielä kanna metsän puolella ja juoksemisesta ei juurikaan voi puhua, kun se on pääasiassa kävelyä. Tutun kotipolunkin kanssa oli vaikeuksia, kun ympärillä oleva metsä oli kaadettu eikä polkua tai maisemaa tunnistanut lainkaan. Lopulta polku kuitenkin löytyi hakatun alueen toiselta puolelta. Perjantaina juoksin 1,5 tunnin lenkin poluilla. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta kuten torstainakin. Aivan mahtava fiilis vaikka toisaalta kylmä tuuli teki kelistä vaativamman.
Lauantaina olin järjestänyt Sambalaisille yhteislenkin Solvallan ympäristössä. Reittivaihtoehtoja oli aika paljon, mutta lopuksi päätimme lähteä katsomaan missä kunnossa NC reitin itäpuoli oikein on. Melko alusta lähtien reitti oli käytännössä lumen peittämä ja jouduimme kävelemään syvässä lumessa. Välillä löytyi hieman parempaa uraa, mutta kohta taas askel meni hangesta läpi ja juoksu loppui siihen. Käytimme hyväksi reitin varrella olleet järvet, koska siellä hanki kesti hyvin. Lopulta saimme kasaan 15 kilsaa ja varsin tehokas treeni. Lumessa tarpoessa koko kroppa saa tehdä töitä pelkästään pystyssä pysymiseen. Treenin jälkeen vaihdoimme kuivat vaatteet ja kävimme lounaalla Solvallan Haltiassa.

Bart, Topi ja Anne-Mari

Sunnuntaina aamu valkeni puolipilvisenä, mutta se ei vaikuttanut päivän suunnitelmiin. Tarkoitus oli lähteä jo kasilta kiertämään polkuja, koska iltapäivälle oli muita suunnitelmia. Poluilla vierähti runsaat pari tuntia. Sunnuntaille luvattu föhn-tuuli taisi kiertää ainakin Nuuksion vaikka ehkä napsun verran oli lämpimämpää. Jokin tuntematon uusi elänlajikin tuli poluilla vastaan. Alla kuva, kuka tunnistaa?Iltapäivästä kävin vielä läheisellä Sahajärvellä, jossa vietettiin Siikajärven Kevätriehaa. Järvelle oli aurattu ja jäädytetty talven aikana runsaan kilometrin jäärata, jota kävin kiertämässä. Ehkäpä monen vuoden luistelutauon takia säären etuosa oli tulessa jo vartin jälkeen. Tämän jälkeen siirryinkin hernekeiton syöntiin. Se sujuikin jo paremmin.

Vanhat hokkarit

Koiravaljakko oli riehan suosituin laji

Viikolle kertyi yhteensä 12 tuntia treeniä, jossa 8h/65 km juoksu ja 2h/38 km fillaria. Ihan kohtuullinen viikko, ainakin loppuviikko.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...