sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Viikko 30 ja heinäkuussa eka maraton

Heinäkuun loppua kohden mentäessä tuntuu, että kelit ovat hieman lämmenneet ja sadettakin on ollut aika vähän ilmassa. Sademittariin ei ole viikon kuluessa kertynyt kuin pari milliä vettä, sekin taisi tulla yhdellä kertaa torstaina yöllä ukkoskuuron pyyhkäistessä Siikajärven yli. Helteiden vähyys näkyy luonnon rehevyytenä edelleen vaikka kuukauden viimeisiä päiviä jo mennään. Yleensä helteisenä kesänä ainakin koivun lehdet alkavat kellastumaan jo reilusti heinäkuun puolella.

Järvivedet ovat jo lämpimät
Yksi merkittävä asia kuntoutumisen aikana on ollut ruokailun miettiminen uudelleen. eikä pelkästään ravintoaineiden osalta vaan myös energiamäärien osalta. Kun aikaisemmin energiankulutus on ollut 10-20 harjoitustunnin takia melko huomattava niin ihan samaa energiamäärää ei voi syödä sohvalla maatessa. Ja silti paino on päässyt vähän nouseman sairasloman aikana. Ravitsemukseen liittyen coutsi kirjoitti asiaan liittyvää tarinaa Sakuran sivuille. 

Vaniljajäätelöä, mustikoita ja metsämansikoita
Omat ulkoilut ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin tällä viikolla. Jalka tuntuu saaneen voimaa ja jalan käyttöön uskoo ja luottaa enemmän. Ehkä ensimmäinen leikkauksen jälkeinen tarkastuskäynti Sakari Oravan luona antoi luottamusta asioiden etenemiselle. Lisäksi uusien harjoitusmuotojen ottaminen mukaan ohjelmaan lisää aina mielekkyyttä ja mielen virkeyttä. Tällä viikolla kokeilin ensimmäistä kerta fillarointia leikkauksen jälkeen. Etukäteen pyöräilyn kokeileminen ei houkutellut yhtään, koska leikkaushaava on aika lähellä satulaa. Heti pihassa huomasin kuitenkin, että mitään ongelmaa ei ole ja pystyn hyvin istumaan satulassa ilman että leikkauksen kohdassa tuntuisi kipua.
Talvipyörässä on vähän pehmeämpi satula, joten sillä oltiin liikkeellä

Uimaan en ehtinyt tällä viikolla kuin kahdesti. Tiistaina kävimme PePon hyljeosaston kanssa uimassa  Solvallan pitkäjärven eteläpäästä pohjoispäähän. Matkaa kertyi noin 7 kilsaa ja aikaa kului runsaat 2,5 tuntia. Ajatus Pitkäjärven uimisesta syntyi joskus viime vuonna ja tänä vuonna pääsimme toteuttamaan sen. Seuraava vaihe ei voi olla muuta kuin Pitkäjärven kiertäminen rantoja myöden, jolloin matkaa kertyy 15-20 kilsaa. Taitaa kuitenkin jäädä ensi vuoteen.
Valmistautumista

Valmista
Heinäkuun aikana on tullut uitua yhteensä 12 kertaa ja kilsoja on kertynyt maratonin verran. Eli ensimmäinen maraton on jo takana, vähän pätkissä tosin. Elokuussa tavoite onkin jo pyöräilyn lisääminen reilusti ja uitikilsojakin voisi olettaa muutaman lisää.

Lauantaina teimme coutsin kanssa pidemmän kävelyreissun Nuuksion poluille. Matkaa kertyi kymmenisen kilsaa hidasta kävelyä, joka onkin pisin matka tähän mennessä. Ilma suosi mukavasti ulkoilua ja väkeä riitti poluilla melkoisesti. Tuli siinä muutama pokemonikin saalistettua matkalla.

Vielä kävellen

Nahkiaispolun vanha reitti
Muutama muukin asia pitää vielä mainita tässä samalla. Forsellin Marko, joka muutama vuosi sitten tahkosi läpi PePon järjestämän tupla-teräsmieskisan, läpäisi nyt runsaassa 40 tunnissa tripla-teräsmieskisan. Ensi viikonloppuna Lahtelan Miika käy saman matkan kimppuun Tahkolla. Toinen hurja suoritus heinäkuun aikana on ollut Suomen halki juoksu, jossa mm. Nurmelan Juha on ollut mukana. Isot hatunnostot ja kumarrukset koko porukalle.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...