sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Viikko 52 ja ensi vuoden suunnitelmista

Vuoden viimeinen viikko on kasassa ja sen mukana varsin mieleenpainuva vuosi. Kaikkea hauskaa ja uutta on tullut koettua vuoden aikana.  Hienoa on myös ollut tutustua uusiin ihmisiin ja kuunnella heidän ajatuksiaan ja näkökulmiaan ympärillämme oleviin asioihin. Omatkin vakiintuneet ajatusmallit ovat hieman muuttuneet uusien kohtaamisten myötä.

Treenien osalta tälle kevyelle viikolle ei ollut sen suurempia suunnitelmia. Kyllä nämä kevyet viikot ovat toteutuksen kannalta hankalimpia viikkoja, kun tuntuu sen 10 tunnin saaminen kasaankin tuottavan vaikeuksia. Helpointa olisi tuupata parin kympin viikkoja vanhoilla rutiineilla sen suuremmin miettimättä. Mutta sen verran pitää kroppaa kuunnella, että yksi kevyempikin viikko tarvitaan nykyisin niiden kolmen kovemman viikon väliin.

Tiistaina ja torstaina sain tehtyä hyvät salitreenit ja vähän valmisteltua kroppaa tuleviin treeneihin. Toisin sanoen kaikkia lihasryhmiä on kiusattu nyt sen verran, että ensi viikolla ne eivät toivottavasti kipeydy enää samalla tavalla kuin menneellä viikolla. Tiistaina kävin lisäksi fillarilla töissä ja torstaina juoksin tunnin aamulenkin ja illalla runsaan 1,5 tuntia kotiin töistä.

Perjantaina tein vajaan 2,5 tunnin lamppulenkin Nuuksiossa ja lauantai meni kävellessä Tapiolaa ympäri Pokemoneja etsien eli ei voi varsinaiseksi harjoitukseksi kutsua.  Tuosta Tapionaukion Fazerin kahvilasta saa muuten hyvän aamupalan, jolla jaksaa isommatkin Pokemonit kerätä. Kun vielä maanantai ja keskiviikko olivat kokonaan lepopäiviä niin sunnuntaina ajattelin lopettaa keventelyt ja hölkkäilin vajaat neljä tuntia Nuuksion poluilla. Viikolle kertyi treenitunteja 12, jossa 78 kilsaa juoksua ja ne kolme lepopäivää.

Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä syksyn osalta epäselvät, kun UTMB arvonta käydään vasta tammikuun puolivälissä. Sen jälkeen tiedetään pitääkö syksylle löytää jotain muuta vai meneekö loppukesä UTMB:lle treenatessa. Keskikesän osalta emme ole tehneet vielä päätöstä lähteä Pallakselle. Se olisi kyllä hieno kisa olla taas mukana tänä vuonna.

Kevään ja alkuvuoden osalta suunnitelmat ovat selvät. Pitkään kytenyt unelma Barkley Maratonille osallistumisesta tulee tapahtumaan tänä vuonna. Kisaan liittyvien asioiden selvittely on ollut kaiken kaikkiaan aika jännää homma. Paljon on vielä hämärän peitossa, mutta on aivan huikeaa lähteä uuteen seikkailuun, jossa kaikki ei ole etukäteen selvillä vaan asioihin pitää pystyä mukautumaan sitä mukaan kun niitä tulee vastaan. Epätietoisena eläminen on joskus vaikeaa, mutta tämä kisa ei olekaan ihan tavallinen ultrakisa.

Kevään treenit keskittyvät tähän kisaan, jos siihen nyt jotenkin oikealla tavalla voi treenata. Näistä ja muista edesottamuksista lisää kevään postauksissa.8 kommenttia:

Susanna Kajala kirjoitti...

Ihan mahtava juttu jos menet Barkley maratonille. Katsoin sen ohjelman siitä jossian vaiheessa ja vaikuttaa kyllä super jännittävältä kisalta. Tsemppiä sulle sinne vaikka kyllähän sun kunto nyt tuollaisen kisan kestää.:)

janne marin kirjoitti...

Loistavaa! Barkley on päiväkotilasten retkipäivä Sysikallio15 verrattuna!
Rymylenkkejä keväällä yhdessä?

Onni Vähäaho kirjoitti...

PEP2017 väki ei osaa hengittää ennen kuin UTMB arvonta on ohi. ���� Kärkikaartista Mattila, Ruokolainen ja Päätalo ovat käyneet jo tarpomassa suoperäisessä maastossamme. Katiskassamme ei ole liian suuri aukko, mutta pysymme toiveikkaina - niinhän kalamiehet aina. Onnea arvontaa! ��

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos tsemppauksista. Youtubesta löytyy tosiaan paljon Barkley materiaalia, josta saa jonkilaisen käsityksen kisasta. Ensi keväänä sitten nähdään miltä se oikeasti näyttää.
Joo, mennään Janne lenkille kevään aikana. Mulla on kalenteri raivattu tälle ;-)
PePiinkin olis joskus hauska tulla kokeilemaan jaksaako sitä mennä. Ehkä vielä jossain välissä.

mikael

Anonyymi kirjoitti...

Oletko muuten huomannut, että Netflixissä on katsottavissa hyvä täysimittainen dokumentti Barkley marathonista. Kannattaa ehdottomasti katsoa, jos Netflix on käytössä.

Muuten aivan mahtavan haasteen olet itsellesi asettanut. Tsempppiä!

tanikutsi

Lari Koivu kirjoitti...

Hienoa, että Barkleyn suomalaisosallistujien putki jatkuu! Sä et taida olla kuitenkaan vuoden human sacrifice, vaikka tietyllä tavalla varmaan kaikki kisaan osallistuvat ovat sellaisia ;)

StanleyPark kirjoitti...

Moi Tanikutsi ja Lari,

hankin tuon 4h kokonaisuuden barkleymovie.com sivulta. Se on hyvä ja tosiaan muutakin materiaalia löytyy youtubesta. Toisaalta hienoa lähteä totaalisen uuteen kisaan, jossa paljon uutta ja epäselvää. Siihen joutuu suhtautumaan eri tavalla kuin yleensä. Tästäkin saisi hyvän blogikirjoituksen, että aina ei tarvitse juosta tuttuja ja turvallisia kisoja vaan hakea jotain uutta. Hirttäytyminen johonkin tiettyyn kisaan ei sittenkään ole varmaan meikäläisen juttu. Vaikka aina matkan varrella joitakin suosikki kisoja tulee väkisin.

mikael

Jamaatta kirjoitti...

Sulla on eeppinen seikkailu tulollaan, hienoa! Jännitän jo rapsaa, kävi kuin kävi. Tsemiä!

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...