sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Viikko 1 ja Loppiaisrogaining

Talven tähänastiset pakkasennätykset on rikottu menneellä viikolla. Meillä kylmin päivä sattui juuri perjantaille, kun vuorossa oli Loppiaisrogaining. Vähän mietitytti tapahtumaan lähteminen, mutta päätimme kuitenkin coutsin kanssa lähteä ulkoilemaan ainakin joksikin aikaa. Viikolle mahtui myös muutama lauhempi päivä, jolloin saimme ohuen lumipeitteen maahan. Ihan ei vielä pääse hiihtämään, mutta jos tulevalla viikolla saataisiin vielä vähän lisää niin kyllä tuossa sitten jo kakkossuksella hiihtää.

Treenit menivät melko suunnitellusti. Maanantaina ja tiistaina tunnin aamulenkit ja illalla vielä parituntiset lenkit leppoisalla vauhdilla. Tiistaina tein vielä päivällä salitreenit, jossa kyykkysarjat hieman isommilla painoilla kuin edellisellä viikolla. Keskiviikkona juoksin töistä runsaan 1,5h kotiin ja torstaina kävin Nuuksiossa kiertelemässä polkuja 1,5 tunnin verran.

Perjantaina oltiinkin sitten mukana Loppiaisrogainingissa coutsin kanssa. Tällä kertaa kisakeskus oli Hotelli Nuuksiossa ja maastot olivat omia peruslenkkimaastoja. Aamulla mittari näytti pakkasta 25 astetta ja suunnitelma oli lähteä mahdollisimman kevyellä repulla ja yrittää pitää vauhtia sen verran yllä, ettei kylmä pääsisi yllättämään. Juomareput olimme laittaneet takkien alle, jotta juomasäiliö ja letku pysyisivät sulana kovassa pakkasessa. Vaatetusta oli useampi kerros päällä.

Karttojen jako alkoi tuntia ennen kisaa, eli klo 10. Aluksi oli hieman vaikeuksia päättää mikä olisi helpoin suunta lähteä rasteja kiertämään. Pienen harkinnan jälkeen päätimme lähteä aluksi länteen Veikkolan suuntaan hakemaan metsärasteja ja kiertää siitä sitten kartan eteläosaan ja kiertää rasteja vastapäivään. Lopussa olisi enemmän tietä käytettävissä, kun jalka alkaa väsymään.

Kisakartta ja reittisuunnitelma
Ensimmäiset rastit (30-61-50-37-44-25-45) sujuivat hyvin. Näillä osuuksilla ei kuitenkaan päässyt paljoa juoksemaan, kun suurin osa reitistä meni metsässä. Polkua ja tietä oli vain lyhyitä pätkiä. Seuraavat rastit (53-43-64-35-57-58) menivät edelleen pitkälti metsiä pitkin kävellen. Maasto oli hienoa ja varsin tuttua, olihan rasti 64 melkein omalla takapihalla. Vähän tämän jälkeen alkoivat pienimuotoiset ongelmat, kun yrityksestä huolimatta juomaletkut pääsivät molemmilla jäätymään ja juominen loppui sitten siihen. Tässä vaiheessa olimme edenneet 4,5 tuntia.


Seuraavat kilometrit menivät pitkälti teitä pitkin, kun haimme rastit 60-49-56-26. Rasti 60 ei ollut alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta sinne pääsi helposti juoksemaan tietä pitkin, joten päätimme hakea myös sen. Vähän ennen rastia 56 tarvittiin jo lamppua kartan lukemiseen ja sitä laittaessa meinasi sormet jäätyä lopullisesti. Tietä kävellessä söimme kylmät ruisleivät, joka ei ollutkaan ihan helppoa ilman juotavaa. Sen verran kurkku oli jo kuiva tässä vaiheessa. Vähän myöhemmin päätimme jättää pari metsärastia käymättä (26-36) ja suuntasimme suoraan rastilta 42 rastille 55. Sen jälkeen kiersimme Siikajärven pohjoisen kautta ja otimme vielä rastit 54 ja 20. Pisteitä saimme yhteensä 88 ja aikaa kului noin 7:28. Oikein hyvä saalis, kun jossain vaiheessa ajatuksena ei ollut käyttää edes koko kahdeksaa tuntia. Suunnistuskin sujui ilman suurempia pummeja tällä kertaa. Tapahtuman tulokset.

Lauantaina kävin keräämässä muutaman roga-rastin metsästä samalla kun tein oman treenin. Lunta oli satanut yön aikana muuta sentti lisää ja metsä näytti jo ihan talviselta. Myös jäljet rasteille olivat peittyneet lumeen, joten rastien hakemiseksi joutui sitten ihan suunnistamaankin.Sunnuntai meni vahvasti tulevaa suunnitellessa niin kotona kuin lenkillä Nuuksiossa. Kiitos Mariannalle!


Viikolle kertyi yhteensä noin 20 tuntia treeniä, jossa 154 kilsaa juoksua. Ensi viikolla vähän lisää.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...