sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Viikko 46 ja lumet suli

Lähes 30 cm lumet sulavat muuten todella nopeasti. Vielä alkuviikosta maisema näytti lumiselta ja talviselta, mutta sadepäivät ja lämmin keli ovat sulattaneet lumet vauhdilla. Tänään sunnuntaina ei käytännössä ole enää mitään jäljellä. Ainoastaan katolta pudonneista lumista jääneet kasat ovat pihalla sulamatta.

Maanantaina kävimme coutsin kanssa Nuuksiossa tarkoituksenamme metsästää superkuuta. Pilvinen keli esti kuitenkin kuuta näkymästä, mutta eipä se paljoa menoa haitannut. Kuten kuvasta näkyy niin lunta oli vielä mukavasti maassa.

Kaksi pöllöä superkuuta etsimässä

Lunta piisaa
Tiistaina kävin töiden jälkeen juoksemassa Nuuksiossa 2,5 tunnin lamppulenkin. Jalassa oli Inovin nastari (Oroc280) ja jalkapohjat sen mukaisesti aika hellänä lenkin jälkeen. Tosin matkalla oli myös lumisia teitä, jossa muu kuin nastari olisi ollut parempi. Metsässä halusin kuitenkin kokeilla nastaa.

Keskiviikkona ja torstaina juoksin töistä kotiin pienen lisälenkin kautta Poke-paikkoja katsastaen. Vettä ja loskaa riitti teillä ja kaduilla, kun lumet alkoivat sulaa. Tossut olikin aika märkänä ennen kuin lenkki oli hoidettu ja olin päässyt kotiin. Jalat pysyivät kuitenkin kuvina ja lämpimänä, kun jalassa oli uudet Sealskinzin juoksusukat. Yksi merkittävä muutos edelliseen malliin on nilkan kohdalle tehty joustava resorimainen osuus, jonka ansiosta sukka tuntuu istuvan paremmin jalassa. Juostessa sen pitäisi myös myötäillä nilkan liikettä enemmän. Ainakin heillä, joiden nilkka liikkuu juostessa. Viime vuoden Karhunkierroksen 160 kilsan kisan jälkeen nilkoista oli nahat hiertyneet osin pois juurikin vanhan mallisesta sukasta johtuen. Tällä uudella mallilla voisi juosta pidempäänkin. Mutta eiköhän niitä pitkiä lenkkejä ole tiedossa tässä talven mittaan.


Sealskinz sukassa on nilkan kohdalla joustava resori
Perjantaina kävin taas Nuuksion poluilla. Jalassa olivat edelleen Sealskinzin sukat, joille todellakin tuli käyttöä loskaisilla poluilla. Tossuiksi valitsin Hokan Speedgoatin. Alkuviikon lumisilla poluilla Speedgoatissa oli erittäin hyvä pito. Samoin oli perjantaisilla loskakeleillä. Aikaisemmin mainitsin, että tossun päälikangas on aika ohut ja se saattaakin talvella tuntua kylmältä. Toistaiseksi ei tossu ole tuntunut kylmältä vaikka pakkaskelejäkin on jo ollut.

Loskaa ja vettä, mutta jalat lämpimänä ja kuivana

Perjantaina tankattiin vielä Satumaa Organicsin raakakakuilla.


Viikonloppua vietettiin coutsin ja kissojen kanssa Helsingin keskustassa tulevia juttuja suunnittelemassa. Samalla kierrettiin muutama Pokestoppi ja Gymi, mutta Suomenlinnaan ei sitten kuitenkaan lähdetty.

Suuressa kaupungissa

Hymyä riittää kun ruokaakin riittää

Harmaa sadepäivä


Viikolle kertyi treenitunteja runsaat 12, jossa juoksukilsoja 94 km. Maanantaina oli joogatunti, mutta salille ei vieläkään ehditty. Lenkkien kestosta olen vähentänyt osan, kun Pokemoneja kerätessä joutuu välillä pysähtelemään. Tästä syystä olenkin kehittänyt uuden määrityksen hitaiden lenkkien "neljän P:n säännölle". Eli ei enää "pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta" vaan "pitää pystyä pelaamaan Pokemonia".

Ensi viikko mennään vielä ilman sen tarkempaa ohjelmaa, mutta viikosta 48 aloitetaan sitten suunnitelmallinen treeni kohti kauden 2017 tavoitteita.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...