sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Viikko 45 ja lisää lunta

Melkoinen määrä lunta on satanut Etelä-Suomeen menneen viikon aikana. Alkuviikosta alkaneet sateet kestivät kolme vuorokautta ja siinä ajassa meille Nuuksioon kertyi lunta arviolta 25-30 cm. Maisemat on kuin postikortista ja hiihtokausikin päästiin aloittamaan.

Maanantaina olin töissä liikkeellä vielä fillarilla, mutta siitä alkanut lumisade lupaili hyvää seuraaville päiville. Arvelin, että ei Espoon kaupunki ennätä pyöräteitä aurata kovinkaan hyvin lumisateen aikana. Ja hiekoittamaan he eivät ainakaan rupea ennen kuin lumisade on loppunut. Tämän päättelyn tuloksena lähdin tiistaina suksilla töihin. Aamulla meni vartti kaivellessä vanhat Madshusin sukset kellarista. Pohjassa näytti olevan edellisvuoden tai mahdollisesti vielä vanhempaa pitovoidetta sen verran paljon, ettei lisävoidetta kaivattu. Laitoin kuitenkin hyväksi todetun Terva-voidepurkin taskuun. Suksi toimi aamulla hyvin ja tiet olivat oikein hyvässä kunnossa. Ainut ongelma oli sauvojen kanssa, kun piikit olivat todella kuluneet eivätkä ihan pitäneet tiellä.Illalla kotiin tullessa pito alkoi loppua suksista sekä käsistä. Lopun tulinkin aika rauhassa ja aikaa menikin paluumatkalle runsaat 10 minuuttia enemmän. Mutta hauskaa oli ja se on pääasia. Espoon kaupungille kiitokset hyvin hoidetuista teistä.

Keskiviikosta tuli kokonaan välipäivä, kun lounastauolle suunniteltu salikäynti peruuntui kiireiden takia. Torstaina olin liikkeellä taas fillarilla. Teiden kunto olisi tosin sopinut paremmin hiihtämiseen. Perjantaina lähdin töiden jälkeen Nuuksioon viikon ensimmäiselle juoksulenkille. Mukaan piti pakata otsalamppu, kun illat pimenevät tähän aikaan vuodesta jo tosi aikaisin. Alkuun oli tosin aurinkoista keliä.


Lauantaina käytiin coutsin kanssa Nuuksiossa hölkkäämässä 2,5 tuntia rauhallisella vauhdilla. Ja sunnuntaina olikin lepoa.

Viikko oli kaikin puolin jännä ja treenien puolesta hyvää perustekemistä. Toivottavasti lumia riittää vielä pitkään ja hiihtokilsoja kertyisi pitkin talvea.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kattelinkin nähdessäni samat sukset että joku reipas oli tullut töihin suksilla.
Itse tein tiistaina samankaltaisen reissun eli hiihtämällä Jupperista Oittaalle ja takaisin. Pientä hiontaa tuli mutta pääosin sujuvasti hiekottamattomia ulkoiluteitä ja teiden reunoja pitkin.

TL

StanleyPark kirjoitti...

Moi,

viikko tämän jälkeen olisi saanut jo enemmänkin hiottua suksenpohjia, kun lumet on sulaneet vauhdilla. Nämä harvat mahdollisuudet pitää käyttää.

terv,
SP

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...