sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Viikko 38 herkistelyä

Edellisen viikon määräviikon jälkeen edessä oli ensimmäinen keventävä viikko ennen Kolin kisaa. Tavoitteena oli saada kasaan selkeästi vähemmän tunteja aikaisempaan verrattuna, jopa alle 10 tunnin viikko. Välillä tuntuu helpommalta harjoitella yli pari tuntia päivässä kuin yrittää venyttää muutamat treenitunnit pitkin viikkoa. Kisan takia on kuitenkin pakko keventää treenimääriä ja kuitenkin samalla yrittää ylläpitää hyvää virettä kisaan asti. Toteutus ei aina ole ihan helppo.

Anna-Mari West
Syksyinen Nuuksio

Maanantaina pidin kokonaan juoksuvapaata, edellisestä onkin jo aikaa muutama viikko. Töiden jälkeen olikin edessä ainoastaan jooga. Tuntui aika oudolta lähteä kotiin bussin kyydissä. Tiistaina juoksin töiden jälkeen kotiin 1,5 tuntia rauhallista vauhtia.

Keskiviikkona ja torstaina tein päivällä lounastauolla lyhyen salitreenin. Jalat saivat edelleen lepoa keskittyessäni coreen ja yläkroppaan. Uintia varten olen yrittänyt tehdä olkapäitä vahvistavia liikkeitä pienillä painoilla. Kovin paljoa ei painoja voikaan käyttää, sen verran heikot on noi olkapäät. Saa nähdä onko ensi kesänä uiminen helpompaa olkapäiden osalta. Jos talvella tulisi sen verran lunta, että pääsisi kunnolla hiihtämään niin myös sen kautta saisi olkapäitä vahvistettua. Torstaina tein vielä runsaan tunnin lenkin Leppävaaran ympäristössä Pokeja keräillen. Perjantaina pidin kokonaisen kalenteripäivän ilman mitään liikuntaa.

Lauantaina käytiin coutsin kanssa Nuuksion Ruuhijärvellä katsomassa Solvalla Swinrunia (FB). Ilma oli aika syksyinen ja kisailijoita odotellessa ei untuvatakki ollut yhtään liikaa. Ruuhijärvellä oli meidän lisäksi pari muuta katsojaa, joten vielä mahtuu mukavasti katsomoon. Ensi vuonna ollaan ehkä itse mukana kisassa, jos vaan kalenterit saadaan sopimaan. Alla muutama kuva.

Vain katsojana tällä kertaa


Kellukkeet kohdilleen, vetoköysi kiinni ja räpylät käteen

Team PePo #29

Missäs sitä vettä on?
PePon Verkonpaino ja Stopparikin olivat kisassa mukana, mutta sen verran hyvin oli kaverit peitelleet itsensä uimalakeilla ja -laseilla sekä muilla sallituilla kellukkeilla, että tunnistimme heidät vasta jälkeenpäin valokuvista. Tulokset.

Swinrunin jälkeen lähdimme coutsin kanssa lenkille, aluksi yhdessä ja kohta omia vauhteja ja omia reittejä. Kiertelin Nuuksion polkuja runsaan tunnin ajan. Välissä muutama lyhyempi veto ylämäkeen ja joitakin loikkia. Väkeä oli taas melkoisesti Haukkalammen tienoilla. Kiva nähdä, että porukkaa riittää polkuja ja kansallispuistoa koluamaan. Mustalammen nuotiopaikalla ei olis varmaan mahtunut enää yhtään makkaraa nuotiopaikan paistolevylle.

Sunnuntaina lähdimme taas samaa matkaa coutsin kanssa Nuuksion poluille. Muutama videopätkä tuli otettua ja siitä jatkoimme taas omia vauhteja. Juoksu tuntui erittäin hyvältä. Kotona odotti sauna ja vielä kevyt hieronta pohkeille.

Viikolle kertyi vajaa 8 tuntia treeniä, jossa 55 kilsaa hölkkää. Ensi viikolla enää perinteiset pari lyhyttä lenkuraa ja torstaina lähtö Kolia kohti. Varusteiden suhteen kaikki alkaa olla valmista. Varalamppua pitää vielä alkuviikosta käydä kokeilemassa ja Hokan Speeditkin näyttää olevan vielä sen verran ehjät, että ne ehkä Kolilla kestää. Uusiakaan tossuja ei tähän väliin enää ehdi ajaa sisään.

Kisa käynnistyy perjantaina klo 22 illalla ja maali sulkeutuu 26 tuntia myöhemmin. Aikarajat ovat huomattavasti tiukemmat kuin kahdessa edellisessä UTTF-kisassa. Pallaksella miesten sarjassa maaliin pääsi 27 kaveria alle 26 tunnin. Kaikkiaan matkaan lähti 79 kisailijaa. Naisten sarjassa vastaavat luvut olivat 5/24. Kun laskee, että käytettävissä olevasta ajasta noin 15 tuntia on hämärää tai pimeää niin se hidastaa vauhtia kaikilla vähän ja osalla merkittävästi. Pimeässä tulee helposti minuutti lisää kilometriaikaan. Lauantai-iltana pimeän laskeuduttua voi matkanteko olla väsyneenä aika hidasta. Alla vähän mietteitä tulevasta.


Kisaa voi taas seurata gps-pallukoiden muodossa. Ohjeet kisajärjestäjien sivuilta, josta löytyy myös järjestäjien uunituore kisatiedote.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Tsemppiä Kolille, toivottavasti tällä kertaa luonnonvoimat tai muut eivät estä kisan läpiviemistä!

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos Mika. Perjantaille luvattu sade näyttää siirtyvän lauantaille, joten märkää ja pimeää ainakin on. Mutta ilmeisesti aika lämmintä ja huomattavasti vähemmän tuulta kuin viimeksi.

UltraSP

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...