sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Viikko 36 ja syksyn tuntua

Ilmojen puolesta viikko on ollut varsin hyvä juoksemiseen. Vettä ei ole taivaalta satanut ja lämmintäkin on vielä riittänyt. Erityisesti vaahterapuissa alkaa olemaan jo hienoa syksyn ruskaa. Vuodenaika on hieno vaikka kesän päättyminen harmittaakin vähän.

Vaahterat punaisena

Treeniviikko sujui taas lähes suunnitelmien mukaan. Maanantaina, tiistaina ja torstaina sain tehtyä kolmen vartin pituisen aamulenkin ennen töihin menoa. Maanantaina harjoiteltiin joogassa neutraalia selkää ja tiistaina kävin lounastunnilla punttisalilla, jossa perusjuttujen lisäksi mukana oli hyppysarjat. Torstaille suunniteltu toinen salitreeni jäi aikataulujen takia tekemättä, mutta paikkasin sitä hieman viikonloppuna kotona. Keskiviikkona tuli fillaroitua tunnin verran kahdessa osassa, kun asennutin autoon peräkoukun ja matkat työpaikan ja koukkupajan välillä piti kulkea fillarilla.

Loput tunneista on tullut kasaan pidemmillä lenkeillä. Maanantaina, tiistaina ja torstaina juoksin töistä pienen lisälenkin kautta kotiin. Torstaina selässä kulki kuitenkin vähän isompi reppu, jossa työkone ja pino paperia lisäpainoa antamassa. Keskiviikkona fillarointien päälle kävin vajaan tunnin saunalenkillä. Työmatkajuoksentelusta kertyi yhteensä 9 juoksutuntia.

Torstain riisipuuroaamiainen töissä

Perjantaina lähdin etäpäivän päätteeksi Nuuksioon lenkille. Suunnitelmissa ei ollut tehdä sen pidempää lenkkiä vaan jättää tunteja viikonlopulle. Perjantaina en sitten juossutkaan kuin runsaan 1,5 tuntia.

Lauantaina lähdettiin Jussin kanssa kiertelemään polkuja Nuuksioon. Liikkeellä oltiin jo vähän seitsemän jälkeen aamulla. Edellisestä yhteislenkistä onkin jo vierähtänyt aikaa ja juteltavaa riitti. Kolme ja puoli tuntia meni leppoisasti.

Aamusumua Siikajärvellä


Kaislampi

Lauantain reitti

Sunnuntaina tuli juostua lähes samanlainen lenkki kuin lauantaina. Edellisenä sunnuntaina olin juossut Nuuksio Classicin reitistä itäpuolisen osuuden Haukkalammelle asti niin tänä sunnuntaina juoksin ensin Haukkalammelle ja jatkoin sieltä Classicin länsipuolisen osuuden jättäen pois kuitenkin Soidinsuon kierroksen. Jalat tuntuivat kevyiltä vaikka viikkoon on jo tullut mukavasti liikuntaa.

Sunnuntain reitti

Viikolle kertyi yhteensä hieman vajaa 20 treenituntia, eli pari tuntia enemmän kuin viime viikolla. Juoksua siinä oli 168 kilsaa. Ensi viikolla on viimeinen kova viikko ennen Kolia. Tarkoitus olisi vielä hieman nostaa tunteja ja tehdä yksi pidempi lenkki.

Viime sunnuntaina kerroin noista uusista Hokan Speed Instinct tossuista. Tällä viikolla olen juossut loppuviikon polkulenkit kyseisellä tossulla. Kilsoja on nyt tossulle kertynyt yhteensä 136, josta 112 kilsaa on juostu poluilla. Alla pari kuvaa tossujen tämän päiväisestä kunnosta.
Päälikumia on vielä jäljellä, mutta nyt näyttää siltä, että tossun sisäreunasta, jalkaholvin kohdalta, alkaa pohjan liimaukset irtoamaan. Tai siltä se ainakin näyttää. Pitää tänään laittaa valmistajalle postia. En usko olevani ainut, joka asian on huomannut ja heille ilmoittanut.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...