sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Viikko 24 ja Jukolaa

Alkuviikko meni perustreenien parissa. Fillarointia ja tiistaina salikäynti. Maanantaina sain tehtyä yhden reippaamman lenkin, kun juoksin kympin tiellä. Meno tuntui aika hyvältä, tosin vauhti oli vähän päälle 4 min kilsalla. Keskiviikkona oltiin Jättärillä tekemässä 15 nousua ja harjoittelemassa nopeita emit-leimauksia. Leimaukset eivät onnistuneet kovinkaan hyvin, mutta muuten pitää olla suoritukseen tyytyväinen. Loppuaika heikkeni vain minuutin viime vuodesta. Sehän on ihan ok jotain 72 vuotiaalle.

Viikonloppuna oli vuorossa Lappee-Jukola, joka olikin meikäläiselle noin 23 Jukolanviesti. Keli oli kyllä ikimuistoinen koko viikonlopun ajan. Sadetta ja tuulta riitti ihan enemmän kuin olisi toivonut. Harvoin on tullut makoiltua teltassa niin paljon kuin tällä kertaa. Ulkona ei viitsinyt ylimääräistä seisoskella, kun tuuli oli ihan tajuton ja vettä tuli vaakasuoraan.

Itse kisa meni taas yläkanttiin harjoitusmääriin nähden. Edellisen kerran taisin olla 1:10 000 kartalla liikkeellä tasan vuosi sitten Jukolassa. Vanhat pohjat jaksaa kantaa yllättävän pitkään.
Oma taktiikka kisaan oli ottaa homma rennosti eikä hoppuilla turhia matkan varrella. En halunnut ottaa myöskään turhia riskejä loukkaantumisen osalta liukkaassa maastossa. Ensimmäiselle rastille oli matkaa runsaat pari kilsaa, pitkä rastiväli siis. Siitä suurin osa meni tiheässä pusikossa juostessa. En ihan löytänyt isompaa uraa vaan letka jossa olin mukana puski aika suoraan uutta linjaa. Lopulta päästiin tielle ja siitä lyhyt pisto rastille. Kakkosella tai kolmosella tuli pieni pummi käydessäni väärällä hajonnalla. Vauhti oli aika leppoisaa ja pidin vaan huolta sopivan rytmin löytymisestä. Seuraavat rastit löytyivät hyvin ilman ongelmia. Jossain puolenvälin jälkeen reitti kulki kisakeskuksen poikki. Se olikin hienosti tehty. Hetken lepo kartanluvusta ja pari mukia urkkajuomaa. Sen jälkeen vielä viimeiset rastit, joiden kanssa ei sen suurempaa ongelmaa ollut. Yritin vähän nostaa vauhtia viimeisellä lenkillä ja niillä pätkillä, joilla se onnistui.

Suurin ongelma tällä kertaa oli silmälasit. Kosteassa kelissä ei niiden kanssa meinannut välillä nähdä mitään. Lopussa jouduin ottamaan lasit välillä päästä nähdäkseni edes juostessa. Kartanlukuun niitä kuitenkin piti käyttää, jolloin ne piti taas laittaa päähän. Ei ihan helppoa. Alla vielä tunnelmia kuvien muodossa.

Teltta pystytetty

Kuraa

Kuka haluaa jäätelöä?

Mutapaini

Sadeviitan pukeminen tuulessa ei ole helppoa

Eteisen puro

Jukolan lähtö
Endun joukkuetulokset.

Jukolan kuvagalleria Yle:n sivuilla.

Viikolle ei kertynyt tunteja kuin vajaat 9, joten ensi viikolla pitää vähän skarpata.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...