sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Viikko 19 ja kaksi rinttilähtöä

Tähän viikkoon mahtui normiaktiviteettien lisäksi pari reipasvauhtista polkukisaa. Ajatuksena on vähän herätellä kroppaa nyt kun Karhunkierrokseen on aikaa enää pari viikkoa.

Tiistaina kävin töiden jälkeen juoksemassa Sohvaboikotin järjestämässä polkujuoksikisassa Olarissa. Kevyet lämmöt ensin päälle fillaroidessa paikalle ja siitä sitten suunnistushirmujen perään baanalle. Kärkeen ampaisi heti paukusta Mikko Patana ja Antti Parjanne sekä Halmeen Tomi. Itse jäin vähän alkukiihdytyksessä, mutta löysin nopeasti hyvävauhtisen selän, jota seurata. Sehän oli maajoukkuesuunnistaja Sofia Haajanen.

Vauhti oli sen verran reipasta, että siinä ei paljoa ehtinyt reittimerkintöjä seurata. Valitettavasti reitti oli merkitty keltaisella kreppipaperilla, joka ei erottunut juurikaan vihreiden lehtien lomasta. Jossain pari kilsan jälkeen kolmikko Patana, Parjanne ja Halme puskivat ohitsemme. Olivat tehneet ylimääräisen koukun heti alussa. Kohta tämän jälkeen koko kärki missasi vasempaan kääntyvät merkinnät ja teimme isomman sakkolenkin. Gepsistä jälkeenpäin katsottuna aikaa tuhraantui 4,5 minuuttia! Reitille palattuamme meni vähän ylimääräistä aikaa ja energiaa ohitella muita edellemme ehtineitä.

Tämän jälkeen selvisimme seuraavat kilsat tehden vain lyhyitä ja pieniä pummeja. Ihan lopussa viimeisillä kallioilla löysimme reittimerkinnät muiden paikalla olleiden ulkoilijoiden opastuksella. Letkan järjestys vaihtui useampaan kertaan, kun kärkimies pummasi reittiä ja joku taaempana taas sai näköhavainnon merkintöihin. Varsin mielenkiintoinen kisa siis. No, kaikki löysivät perille vaikka juostut matkat poikkesivat jonkin verran toisistaan.

Oma vauhti oli yllättävän hyvää vaikka reipasvauhtisia treenejä on tullut tehtyä tänä keväänä vain puolisentusinaa. Sofian vauhti alamäissä oli aivan jäätävää vaikka itsekin päätin tulla ne vähän riskillä. Onneksi maasto oli kuiva ja Inovissa loistava pito. Ylämäissä sain kurottua kiinni sen pari metriä jotka alamäissä Sofiasta jäin. Kiitokset Sofialle vetoavusta. Alla miesten tulokset, oma gepsi näytti 12,1 km.


Tiistain jälkeen oli pari kevyempää päivää, työmatkafillarointia sekä Nuuksiossa runsaan 1,5 tunnin leppoisa lenkki. Perjantaina pidin lomapäivän töistä ja kävin kiertelemässä Nuuksiossa vajaat 4 tuntia. Ilma oli paljon lämpimämpi mitä ennuste lupaili. Hieno aurinkoinen ja tuuleton päivä. Alla vähän kuvasatoa.


Reppu ja kaikki varusteet Karhunkierrokselle, paino 2,1 kg juomineen

Rantakäärme?

Swinghillin tyhjä rinne

Jäätelötauko Haltiassa

TrailPlodder, jättäri100 finisher!

Kattilan niityt kohti Swinghilliä

Lauantaina oli tarkoitus tehdä lyhyt lenkki, mutta päivä menikin sitten kotiaskareiden parissa. No ehkä hyvä niin, koska sunnuntaina oli vuorossa viikon toinen startti Lohjan Harjulla, Harjun Polut. Ohjelmassa oli 17 kilsaa polkujuoksua (reittikartta) ja vauhdit taas siellä punaisella. Ennen kisaa otettiin tietysti poseeraukset legendan kanssa.

Verkkareissa

Ja kisa-asussa

Kisa lähti liikkeelle tutun kovaa ja kentältä noustessamme taisi edessä olla kahdeksan kaveria. Siitä lähdettiin harjun suuntaisesti helppoja ulkoilureittejä ja neulaspolkuja. Vauhdit oli alle 4 min kilsalla. Ekan kilsan jälkeen kisan voiton napannut kaveri lähti vetämään letkaa nostaen vauhtia. Pientä rakoa alkoi tulla letkaan ja ohitin pari kaveria. Kärki meni kuitenkin omia menojaan. Jossain viiden kilsan kohdalla nousin viidenneksi, jossa olin sitten kisan loppuun asti. Noin 7,5 kilsan jälkeen seuraavat 5 kilsaa olivat vähän metsäisempää ja pienempää polkua. Ja olihan siellä yksi pätkä, jossa mentiin kokonaan umpimetsässä sekä yksi metsähakkuu, joissa vauhdit hidastuivat selvästi. Lopussa Harjulle palatessa vauhdit taas paranivat ja loppu tuli melko vahvasti.

Ennen lähtöä

Kilpasarjojen lähtö

Askel kuin oppikirjasta

Molemmat jalat sentään irti maasta
Ja alla vielä Nurmelan Juhan ottamat kuvat vesipisteeltä. Loput Juhan kuvat löytyvät täältä.

Hidastus (Kuva Juha Nurmela)

Kiihdytys (Kuva Juha Nurmela)

Koko viikolle kertyi tunteja vajaat 15, jossa juoksua ja pyöräilyä noin 100 kilsaa kumpaakin. Ensi viikolla vielä muutama leppoisa lenkki ja seuraavalla viikolla ollaankin sitten kauden avauskilpailussa. 

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...