sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Viikko 18 ja hellekeliä

Kesä! Vihdoinkin kesä! Tai ainakin melkein kesäkelit. Lämpötila on heilunut torstaista asti parinkympin tietämissä ja aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta. Aamut ovat olleet vielä aika viileitä, mutta viikonloppuna tuli aamulla lähdettyä lenkille jo lyhythihaisessa paidassa ja sortseissa.

Edellisen viikonlopun 12h rogan jälkeen alkuviikko meni fillaroidessa. Sen lisäksi oli maanantaina tunnin jooga, jossa oli aikamoisia vaikeuksia rogailujen takia. Jalat olivat aika kehnossa kunnossa ja useimmat liikkeet meni melkein sinnepäin. Rogan tulokset löytyy muuten täältä.

Keskiviikkona kävin töiden jälkeen hölkkäilemässä Nuuksiossa runsaat 1,5 tuntia ja siihen päälle vielä kevyttä fillarointia 12km. Kävin Nupurissa katsomassa olisiko kevään ensimmäiset pääskyset jo tulleet, mutta eipä niitä näkynyt. Nupurissa on yksi vakiopaikka, jossa melkein aina näkyy tämän seudun ensimmäiset pääskyset.

Helatorstaina oli vuorossa Bodom Trail Pirttimäessä, jossa käytiin kauden ensimmäinen Buff Trail Tourin osakilpailu. Salomon-Suunto Racing Teamin Jaana Leivo ja Henri Ansio veivät päämatkana olleen 21 km sarjojen voitot selkeillä eroilla. Henri Ansio jatkoi käytännössä siitä mihin hän jäi edellisen kauden loputtua viime vuonna Kolilla. Kotimaisissa polkukisoissa hän ei löydä vastusta tällä hetkellä. Oma suoritus oli tällä kertaa vastuullinen pacerin homma 6 km kisassa, johon osallistuimme nyt toista kertaa Jussin ja Juhon kanssa. Rauhallisen alkuvauhdin jälkeen kiristimme tahtia ennen puoliväliä ja lopun tulimme lähes lentämällä. Tuloksena oli Juhon uusi ennätys, joka parani lähes minuutilla. Ensi vuonna uudestaan.

Kuva: Onevision

Kärki ekan kierroksen jälkeen.

Perjantaille ja lauantaille olin varannut aikaa pitkälle lenkille. Nuuksiossa ja tässä ympäristössä tuli vietettyä perjantaina vajaat 6 tuntia ja lauantaina vajaat 5 tuntia. Kilsoja yhteensä 98. Tässä vähän kuvasatoa matkalta.

Mustalampi

Swinghillissä edelleen lunta

mutta myös aurinkoa

Uusia pitkospuita NC:n lahjoituksilla

Kevään ekat pääskyset. On se siellä katonrajassa.

Lenkin jälkeen tankkausta
Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä yhteislenkille Nuuksioon, mutta myöhästyimme Jussin kanssa hieman lähdöstä, emmekä enää löytäneet muuta porukkaa. No, siitä sitten omaa vauhtia ja omia polkuja Nuuksiota kierrellen. Lämpimästä kelistä huolimatta talviturkkia ei tullut vielä heitettyä.Viikolle kertyi mukavat 23h ulkoilua, jossa 145 kilsaa juoksua ja saman verran fillaria. Ensi viikolla vielä pari hyvää treeniä, pari reipasvauhtista sekä yksi pidempi kieppi. Toinen reipasvauhtisista tapahtuu ensi sunnuntaina Lohjan Harjulla.

Kansainvälisissä karkeloissa Salomon-Suunto Racing Teamin Noora Pianola ja Eetu Nordman kunnostautuivat sijoittumalla kovatasoisissa vuorikisoissa kärkisijoille. Noora oli viidentenä huhtikuun lopussa järjestetyssä Madeira Island Ultra Trail (MIUT) 85 km kisassa, jossa nousua kertyi mukavat +4400m. Nooran loppuaika oli  loistava 14:50. Eetu taas kävi näyttämässä juoksemisen mallia Transvulcanian 74 kilsan kisassa olemalla kovatasoisen kisan sijalla 33. Eetun raporttia saamme lukea varmasti ihan lähipäivinä.

Noora torstaina Bodom Traililla

Unkarissa alkoi keskiviikkona jo perinteinen 6d ultrakisa, jossa taas mitataan henkisiä voimavaroja rinkulan kiertämisessä. Viisi vuotta sitten tuli itsekin oltua täällä loistavasti järjestetyllä ultraviikolla, jossa tosin osallistuin 48 tunnin kisaan. Kisaa on jäljellä vielä vajaat kaksi päivää ja kisan kehittymistä voi seurata täältä. Saksan Schwerkki tekee taas kovaa tulosta, mutta niin tekee Ikäläisen Keijokin.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...