sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Viikko 7 takapainoitteisesti

Ensi viikolla alkava talvilomakausi sai muhkean aloituksen, kun nyt viikonloppuna satoi lunta eteläisintä Suomea myöden oikein komeasti. Nuuksiossa oli jo viime viikonloppuna mukavasti lunta ja tämä viikko on vain lisännyt sitä. Pienestä se kuitenkin on ollut kiinni, kun lämpötila on pyörinyt siinä nollan tuntumassa.

Viikko alkoi perinteisesti joogalla ja lenkillä töistä kotiin. Joogassa tehty flow-tyyppinen harjoitus toimi todella hyvin ja jalat olivat todella hyvässä kunnossa pitkästä aikaan. Oli todella ilo juosta kotiin. Tiistaina olin fillarilla töissä ja illalla tein pienen lisälenkin. Salille en päivällä ehtinyt.

Keskiviikosta tuli lepopäivä, kun työt vähän venyivät. Samoin kävi torstaina. Ehdin kuitenkin lounastauolla käväistä salilla, jossa normaalit hypyt ja kyykyt. Nyt tällä kertaa ei takareidetkään tulleet yhtään kipeiksi, kun edellisellä viikolla oli tehty samat liikkeet.

Perjantaina leikkasin töiden jälkeen kuusiaidan. Oli sen verran hikistä puuhaa heilua pitkien tikkaiden nokassa, että päätin tehdä lenkin turvallisesti sisällä matolla. Ilta oli kuitenkin se verran pitkällä, että runsaan tunnin lenkillä piti pärjätä. Polar Flow-palveluun on tullut jokin aika sitten uusi ominaisuus, joka mittaa askeltiheyttä. Maastossa ja poluilla sillä tiedolla ei ehkä tee niin paljoa, mutta matolla se on ihan mielenkiintoinen seurata. Perjantaisen mattolenkin askeltiheys oli 87. Se taitaa olla suht ok tällaiselle laiskalle juoksijalle.

Lauantaina oli sitten vuorossa viikon ensimmäinen lenkki Nuuksiossa. Tavattiin Jussin kanssa aamulla vakiopaikassa ja jatkettiin siitä pohjoiseen, välillä poluillekin eksyen. 

Uutta lunta lauantaina

Nuotiopaikka

Jussi 
Sunnuntaina lähdettiin Annan ja Jannen kanssa käymään Pirttimäessä syömässä tuoretta munkkia. Sen verran oli taas uutta lunta tullut, että meni runsaat pari tuntia päästä perille vaikka matkaa ei kertynyt kuin vajaa 12 kilsaa. Perillä lyhyt tauko ja tankkaukset. Sen jälkeen paluu takaisin, osin samoja jälkiä. Ja taas meni pari tuntia iloisesti lumessa rymyten. Nousumetrejä 1150m ja aikaa meni 4.10.
Iloisia tunnelmia voi katsoa Annan ottamilta videoilta: kuperkeikat ja pikkupoikien lumileikit.

Melko takapainoitteiselle viikolle kertyi tunteja 15, jossa juoksua 73 kilsaa.
Illalla vielä coutsin hierottavana. Ja kissat tietysti menossa mukana

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...