sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Viikko 6 vesi- ja lumisateessa

Olipa melkoinen muutos kelien suhteen, kun palattiin viikko sitten lomilta Espanjasta. Vaikka sielläkään ei ihan kovaa hellettä ollut, niin Suomessa viikko on mennyt vesisateessa ja loppuviikosta lumisateessa könytessä. Melkoiset ovat vaihtelut Suomen talvessakin, kun tammikuussa oli pitkälle yli 20 astetta pakkasta ja nyt helmikuussa pyöritään nollan tuntumassa.

Treeniviikko on mennyt melkein suunnitelmien mukaan. Välillä on ollut pientä väsymystä ja tunnetta flunssasta, mutta täsmälääkityksellä ja yhdellä lepopäivällä ollaan päästy hyvin eteenpäin eikä mitään varsinaista taukoa ole tullut.

Maanantai alkoi perinteisesti joogalla. Teimme poikkeuksellisesti lähes koko tunnin töitä "foamrollerilla" käyden läpi kaikki päälihakset. Nam! Kylläpä löytyi taas makeita paikkoja, joita ei normaalisti tule rullailtua. Illasta juoksin vielä töistä kotiin. Liukasta riitti ja etureidet menikin aika tukkoon jännityksestä. Tiistaina oli fillarilla töissä. Samalla tuli avattua oma tili Kilometrikisassa PePon tiimissä. Päivälle kertyi yhteensä 41 kilsaa fillaria. Aamulla kaduin vielä oikein kunnolla jäisellä tiellä, mutta onneksi oli kypärä päässä. Päivällä käytiin lounastauolla salilla. Puhtia riitti hyvin yhden väliinjääneen viikon takia. Tehtiin sitten vähän enemmän kyykkyjä sekä hyppyjä. Se maksoikin sitten kolmen päivän lihaskivut takareisissa ja pakaroissa.

Keskiviikon pidin lepoa, kun edellisiltana fillaroidessa kastuin sateessa sen verran, että tuntui pientä flunssaa pukkaavan. Yksi lepopäivä riitti ja torstaina aamulla liftasin coutsin kyydissä autolla puolimatkaan, jonka jälkeen juoksin loput töihin. Ja illalla tietysti takas. Nyt alkoivat pyörätiet olla jo aika hyvässä juoksukunnossa. Perjantaina kävin töiden jälkeen Nuuksiossa kiertelemässä pari tuntia ja tarkistamassa, missä kunnossa maasto on viikonloppua ajatellen. No märkäähän siellä oli.
Lauantaina oli heti aamusta pilviverhossa rakoilua ja keli näytti oikein lupaavalta ja keväiseltä. Edellispäivien sateet oli tauonneet hetkeksi. Edellisenä yönä oli uutta lunta satanut joitakin senttejä, lämpötila taisi olla hieman pakkasella.

Tarkoituksena oli käydä Sambalaisten kanssa yhteislenkillä Nuuksiossa. Lumen määrä taisi yllättää koko porukan, kun suunnattiin ensin pohjoiseen Kattilaan ja siitä NC reittiä takaisin Siikarantaan. Lunta oli välillä puoleensääreen ja hyvässä tapauksessa lumen alla vielä reilusti vettä. Välillä kierrettiin pahimpia paikkoja vaikka ei se paljoa auttanut. Välillä oli myös pieniä haasteita pysyä reitillä. Joka tapauksessa hieno lenkki huippuseurassa.


Johannes, Tommi ja Markus#somehetki


Lenkille tuli mittaa kolme tuntia metsässä sekä 40 minsaa kotoa Siikarantaan ja takas. Hyvä treeni.

Sunnuntaina kävin kiertämässä rauhassa ainoastaan Siikajärven. Pidempi aika tuli vietettyä lumikolan ja edellisyönä sataneiden lumien kanssa. Lisäksi piti vaihtaa omaan talvipyörään oikeat talvirenkaat, niin ehkä tulevalla viikolla olisi parempi todennäköisyys pysyä pystyssä.

Viikolle kertyi mukavat 14,5 tuntia treeniä, jossa 95 kilsaa juoksua.

Coutsi on laajentamassa Cambridge Ohjelman-toimintaa maaliskuussa Lohjan suuntaan Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplicon tiloissa. Tämä täydentää ravitsemus- ja mielen valmennusta painonhallinta-asiakkaille, joista osa haluaa kevennyttyään jatkaa tiiviimmin liikunnan parissa.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...