sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Viikko 15 lepäillen

Kevät on mennyt isoin askelin eteenpäin tällä viikolla. Sinivuokkoja on näkynyt jo isoina lämpäreinä sekä useita sitruunaperhosia. Siikajärvestä näytti lauantaina jäät lähteneen. Kurkiaurat ovat täyttäneet taivaan samalla kun ensimmäiset sammakot ovat kaivautuneet maasta auringonvaloon lämmittelemään. Päivän pituus onkin jo melkein 14,5 tuntia.
Siikajärvi lauantaina, vain vähän jäätä enää
 

Sinivuokkoja 

Lisää sinivuokkoja
Nastarit kuivumassa pesun jälkeen.
Treeniviikko on mennyt rauhallisesti. Kyseessä oli lepoviikko ja tarkoitus oli kerätä sellaiset kymmenkunta treenituntia. Pääsiäismaanantaina pidin kokonaan lepoa edellispäivän pitkän lenkin jälkeen. Kroppa tuntui ihan hyvältä, jopa polvet, mutta kävimme coachin kanssa vaan kävelemässä vajaan tunnin lenkin. Tiistaikin oli vielä kevyttä tuohuamista. Kävin metsässä kävelemässä kolmen ja puolen tunnin ajan. Suurin osa aikaa tosin meni polun siivoamiseen.

Keskiviikkona oli eka treeni, kun juoksin töistä kotiin. Coachikin juoksi ja tultiin loppumatka yhdessä. Oli muuten ihan kauhea vastatuuli keskiviikkona. Välillä meno pysähtyi kokonaan kunnon puuskan tullessa vastaan. Ja se pölyn määrä! Torstaina juoksin aamulla töihin ja illalla vielä lyhyen puolituntisen. Olin vähän ajatellut yhtä kovempaa treeniä torstaille, mutta se siirtyi perjantaille. Ulkona ei tehnyt mieli tehdä vk-lenkkiä, joten perjantaina aamulla juoksin kotona matolla.

Perjantaina juoksin matolla alkuun 4 kilsaa verkkaa ja siitä sitten kympin kiihtyvällä vauhdilla. Kolme viimeistä kilsaa meni alle 4 min/km ja meno tuntui vauhtiin nähden hyvältä. Olisi ehkä jopa voinut jatkaa kilsan tai kaksi. Loppuun tein vielä vähän verkkaa. Hyvä treeni kaiken kaikkiaa.

Viikonloppuna kävin Nuuksiossa juoksemassa molempina päivinä. Lauantaina runsaat 2,5 tuntia ja sunnuntaina runsaat 1,5 tuntia. Nuuksiossa oli paljon ulkoilijoita, varsinkin lauantaina, jolloin ilma oli aurinkoinen ja virallinen lämpötila käväisi jopa 14 asteessa.

Lauantain huiput 14 asteessa
Viikolle kertyi yhteensä noin 10 tuntia treeni, jossa 99 kilsaa juoksua. Punttisali ja joogatunti jäivät kokonaan tekemättä, mutta ensi viikolla otetaan nekin taas mukaan ohjelmaan. Muutenkin ensi viikosta alkaa viimeinen kolmen viikon määräjakso, jonka aikana on tarkoitus ulkoilla vähän enemmän. Jos saisi vaikka pari napsua enemmän kuin edellisellä kolmen viikon määräjaksolla tahkotut 63 tuntia.

Viikonloppuna käytiin Madeiralla polkukisa (MIUT), jossa viivalla oli mukana joukko suomalaisia juoksijoita. Reitti oli hieman muuttunut viime vuodesta, jolloin mm. Antti kävi sen kiertämässä. Tällä kertaa päämatkana olleen 115 kilsaa juoksi suomalaisista nopeiten Samban Janne Hietala. Jannen aika 19.11 oikeutti kokonaissijalle 39. Naisissa Samban Nina Heiskanen juoksi oman ikäluokkansa voittoon ajalla 23.19!

Viikonloppuna käytiin myös 24h MM/EM-kisat Torinossa. Viime vuonna Peräsmies -tittelin saavuttanut Sotkamolainen Tero Hyppölä paransi omaa ennätystään lukemiin 244,5 km. Riemukasta raporttia odotellessa.

Suomen polkujuoksun kisa/tapahtumakalenteri on muuten kasvanut varsin pitkäksi. Nyt listassa on jo 32 tapahtumaa ympäri Suomea. Siitä listasta löytää varmasti jokainen mieleisensä tapahtumat.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...