sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Viikko 45 ja treenit jatkuu

Yhden lepoviikon jälkeen treenit kohti Sysikalliota jatkuivat. No ihan lepoviikosta ei voi puhua viime viikon osalta, kun Mammuttimarssin järjestelyt vaativat aika paljon aikaa ja vaivaa. Tällä viikolla oli tarkoitus saada kasaan noin 18 tunnin viikko, jossa pääpaino olisi juoksun puolella. Näistä jalkalenkeistä yksi oli tarkoitus tehdä sunnuntaina Jättärillä.

Viikko alkoi maanantaina perinteisesti työmatkafillarilla. Kotiin tullessani kiersin vielä vähän pidemmän kaavankautta kotiin. Tiistaina vaihdoin pyörän tossuihin ja juoksin töihin ja takas. Kulku oli yllättävän hyvää, varmaan osaltaan tuon lepoviikon ansiosta. Keskiviikkona kävin taas fillarilla töissä, jonka jälkeen oli tarkoitus tehdä vielä lyhyt saunalenkki. En kuitenkaan jaksanut lähteä ja päivä jäi vähän vajaaksi.

Torstaina kävin punttisalilla ja illalla vielä lyhyt vajaan tunnin lenkki. Räntää oli satanut iltapäivästä lähtien ja tossut kastuivat jo heti alkumatkasta. Vaatteet kastuivat hetkeä myöhemmin bussin ajettua ohi. Nam. Perjantaina juoksin runsaat pari tuntia töistä kotiin.

Torstain räntäkeliä
Lauantaina vaihdoin aamulla talvirenkaat, jonka jälkeen lähdin kiertämään Mammuttimarssin rasteja Nuuksiossa. Periaatteessa kaikkien rastimerkintöjen piti olla poissa kansallispuiston maastosta viikko kisan päättymisestä. Kiersinkin sitten kaikki kansallispuiston alueella olevat rastit ja vähän muitakin. Matkaa tuli 32 kilsaa ja aikaa meni runsaat 3,5 tuntia. Hienosti oli kisaporukka jaksanut kantaa kaikki roskatkin mukanaan, kun yhtään ei roskia polkujen varsilta löytynyt. Kiitokset siitä. Sen sijaan paikallinen Olvi-mies oli taas käynyt ulkoilemassa ja heitellyt pulloja pitkin tien penkkoja.

Polut erotti hyvin lumesta


Pikku-Parikas järven rastipiste: rajapyykki

Päivän saalis: kolme olutpulloa, yksi tölkki ja 7 rastikoodia
Sunnuntaina kävin sitten jättärillä tekemässä syksyn ekan mäkitreenin. Näitäkin treenejä pitäis olla plakkarissa jo useita Sysikalliota varten, mutta aika on mennyt tänä syksynä muualla. Jättärillä meni runsaat 3,5 tuntia ja nousumetrejä tuli 1750m. Fasaaninousu oli todella liukas ja mutainen tähän aikaan vuodesta. Jalassa olleet Salomonit eivät paljoa pitäneet, mutta eipä siinä olisi varmaan oikein mikään tossu pitänyt. Nappulanvälit olivat täynnä mutaa ja nappuloita ei kunnolla edes erottanut. Kartaakaan en kuitenkaan kaatunut vaikka lähellä se olikin. Lisäohjelmaa nousussa järjesti pari alamäkiajajaa, jotka laskivat mäkeä pariin kertaan.

Fasaaninousuun tehty hyppyri

Mutainen ja liukas nousu
Viikolle kertyi yhteensä 17.23h treeniä, jossa 110 kilsaa juoksua ja 75 kilsaa fillaria sekä yksi salitreeni. Ensi viikolla tavoitteena pari napsua enemmän.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...