sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viikko 34 ja odottelua

Miten on taas vaikeaa tämä kisan odottelu ja vain oleminen ilman kunnon treeniä. Olis niin kivaa viettää aikaa treenaten ja ulkoilmasta nauttien. Nyt kun kesän helteet ovat ohi ja syksy tekee toden teolla tuloaan. Mutta pari viikkoa ennen kisaa on pakko lyödä jarrut päälle ja alkaa keräillä voimia tulevaan koitokseen. Voimia tosiaankin tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Vaikka on ollut kovia kisoja ennenkin niin tuleva UTMB on varmaan yksi niistä kovimmista, ellei kovin.

Mennyt viikko onkin siis ollut sellaista lyhyttä ja pientä liikuntaa, johon on väliin mahtunut kaksi lepopäivääkin. Maanantai-ilta meni Ravitsemustieteiden tentissä, joka muuten meni aika hyvin. Alkavalla lukukaudella on vielä kaksi kurssia ja sitten on homma siltä osin paketissa. Tiistaina ja torstaina kävin fillarilla töissä. Olin liikkeellä coachin maastopyörällä, kun keli oli aika sateinen eikä omaa kilpuria raaski sateeseen ottaa. Keskiviikkona juoksin töistä kotiin. Olin varautunut vedenpitävällä takilla, mutta vettä ei tullut. Sen sijaan takki piti kosteuden sisällä, joten olin aivan läpimärkä kuitenkin. Mutta ei tullut ainakaan kylmä, mikä oli pääasia.

Perjantaina kävin töiden jälkeen juoksemassa vajaan tunnin rennon lenkin. Lauantai oli lepoa ja sunnuntai taas sama vajaan tunnin rento lenkki järven ympäri. Siihen päälle vielä lyhyt core-treeni ja coachin hieronta tekivät hyvää koko kropalle.

Viikolle yhteensä 6,5 tuntia kevyttä treeniä. Ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä pari lyhyttä lenkkiä, ensimmäinen kotona ennen keskiviikon reissupäivää ja toinen sitten Chamonissa päivä ennen kisaa.

Muuten viikolla ollaan tehty jonkin verran pakkaushommia. Kisakamoja ollaan taas keräilty ja oikein vaa'an kanssa ihmetelty paljonko se reppu nyt oikein painaa. Pakollisia tavaroita on aika paljon ja osa tavaroiden ominaisuuksista on tarkkaan määritelty. Esimerkiksi pitkähihainen lämmin aluspaita pitää olla vähintään 180 gramman painoinen. Vähän joutuu kaappeja penkomaan kaiken löytääkseen ja välillä ollaan sitten hankittu uuttakin. Reppu oli taas sellainen tavara, joka sitten tuli hankittua. Aikaisemmasta on tosiaan vain pitkälti toistakymmentä juoksureppua, mutta yhtään ei tuntunut sopivalta tälle reissulle tietenkään. Nyt ostettu UD:n PB-reppu on samaa sarjaa kuin edellinen, mutta astetta isompi. UTMB tavarat olisivat mahtuneet tuohon pienempäänkin, mutta se olis kuitenkin ollut vähän turhan tiukka. Nyt tilaa on mukavasti ja kamerankin saa hyvin tuohon etutaskuun. Repulle tulee painoa noin 4-5 kiloa, kun mukaan laskee litran verran juotavaa.

Uusi Ultimate Directionin PB reppu

Kisakamat taas pakattuna.
Kisaviikolle on luvattu paljon sateita, joten hyvin pitää varustautua tulevaa koitosta varten. Lämmintä vaatetta lähtee mukaan vähän enemmän kuin suunniteltiin, jotta kisakamoihin voi sitten laittaa vaikka vähän extraa. Omia syömisiä en ota paljoa mukaan vaan tarkoitus olisi tulla toimeen järjestäjien juustoilla ja makkaroilla.

Viikonloppuna kisattiin jo perinteinen Peräkylän Ponnistuksen järjestämä Masokistin Unelma. Masokistin Unelma on vanhin Suomessa samassa paikassa ja saman seuran toimesta järjestetty ultrajuoksu. Kisasta ja tuloksista enemmän PePorttaalissa.

Muutaman viikon takaisesta Sinister 7 kisasta on vihdoinkin saatu video aikaiseksi. Siitä tuli aika pitkä 15 minuuttia, mutta siinä onkin aika paljon materiaalia dokumentointitarkoituskella. Ja kanadalaisia ystäviämme varten mukana on vähän tekstitystä englanniksi.Niin ja olihan se Evon seikkailuvideokin saatu vihdoinkin aikaiseksi. Jussin kanssa oltiin siis heinäkuussa Evolla seikkailemassa, mutta harmittavasti akku ei kestänyt yhtä kauan kuin meidän kisamme. Ensi kerralla pitää ottaa vielä varaparisto mukaan tai kulkea vähän nopeammin.


UTMB:n seuraaminen koneen äärestä pitäisi onnistua melkoisen hyvin. Kisasta lähetetään videokuvaa koko kisan ajan, jota voi seurata. Lisäksi väliaikapisteitä on runsaasti ja niistä pitäisi tulla tietoa, kun kukin kilpailija ohittaa ko pisteen. Tässä vielä lyhyt teaseri UTMB:stä.


Teaser Ultra-Trail du Mont-Blanc® 2014 by UltraTrailMontBlanc

Viikon päästä ollaan jo viisaampia kisan onnistumisesta omalla kohdalla.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...