sunnuntai 3. elokuuta 2014

Viikko 31 - työt ja treeni jatkuu

Viime viikon lepuuttelun jälkeen aloitin tällä viikolla kolmen viikon treenijakson tulevaa kisaa varten. Tarkoitus olisi saada kolmen viikon aikana kasaan 16-18-20 treenituntia. Siihen sisältyy neljä avaintreeniä, joista pari treeniä on pidempiä lenkkejä ja pari mäkitreeniä. Sinisteristä on nyt kulunut 3,5 viikkoa, joten palautuminen siitä on jo siinä vaiheessa, että harjoittelun voi aloittaa. Toisaalta tämän harjoitusjakson ja UTMB:n väliiin jää vain puolitoista viikkoa, joka voi olla aika vähän. Eli aika jyrkästi tullaan taas kisaan. Käykääpä muuten lukemassa Trailplodderin hyvä kirjoitus tulevasta UTMB:stä.

Alkuviikko meni työmatkaulkoilun merkeissä. Maanantaina juosten kotiin ja tiistaina-keskiviikkona pyörä-juoksu-paripäivä. Torstaista tuli lepopäivä, joka meni muiden asioiden parissa. Perjantaina tein vain puolentoistatunnin lenkin Nuuksiossa, vähän huomista pitkää lenkkiä silmällä pitäen.

Lauantaina oli vuorossa viikon pitkä lenkki ja samalla ensimmäinen neljästä avaintreenistä. Lähdin heti aamulla kiertämään Nuuksio Classikin reittiä. Reppuun oli pakattu vähän enemmän painoa ja juomaa piti olla mukana kuuman kelin takia ylimääräistä. Eka kymppi meni hyvin, noin vitosen kohdalla olleet useat kaatuneet puut oli korjattu kesän aikana pois. Isompi yllätys odotti kuitenkin Swinghillin mäessä, jossa rinne oli paikoin lähes kasvanut umpeen ja ylempänä mäessä oli suuria multakasoja odottamassa levittämistä. Ilmeisesti rinteen profiilia ollaan muutamassa tai sitten rinteeseen tuodaan vaan lisää maa-ainesta pidemmälle matkalle. Myös lähtölavan taakse oli tuotu lisää maata. Toivottavasti rinne saadaan parempaan kuntoon ennen NC-kisaa. 

Siitä matka jatkui ja lämpötila alkoi hiljalleen nousta. Reitin itäinen osa meni yllättävän helposti vaikka se yleensä tuntuu kaikkein raskaimmalle. Vajaan 30 kohdalla piti poiketa Haukkalammella hakemassa lisää vettä ja samalla join kokispullon.  Loppu meni melko rauhassa juosten. Lämpötila ei missään vaiheessa noussut liian kuumaksi. Siikajärvelle tullessani kävin uimassa ennen kotiin fillarointia. Reissuun meni aikaa vähän runsas viisi tuntia. Kotona coachi oli myös valmistautumassa Ranskan –reissuun, kun kotona odotti Fondue-illallinen.

Sunnuntaina kävin juoksemassa Nuuksiossa puolentoistatunnin lenkin ja siihen vielä lyhyt kuntopiiri päälle. Jalat tuntuivat kevyiltä eilisestä pitkästä lenkistä huolimatta. Viikolle kertyi yhteensä 15,5 tuntia treeniä, jossa 12,5 tuntia juoksua. Coachi teki lyhyet hieronnat maanantaina ja sunnuntaina.

Tällä viikolla olen ehtinyt juosta vähän noilla uusilla Hoka Stinson tossuilla. Kuten viime kerralla kerroin antavat ne hyvän suojan juoksureitillä olevilta juurakoilta ja kiviltä. Nyt parilla pidemmällä lenkillä olen kuitenkin huomannut, että etureidet joutuvat jotenkin kovemmalle näiden tossujen kanssa. Aluksi luulin sen johtuvat viime viikonloppuna Peräsmieskisojen huollossa seisoskelusta, mutta ei se ehkä siitä johtunutkaan. Tossujen pehmeä pohja taitaa vaikuttaa jotenkin niin, että voimansiirto häviää ainakin osittain ponnistusvaiheessa. Työtä joutuu tekemään enemmän. Tai sitten näiden tossujen kanssa pitää vain tottua juoksemaan. Ovathan ne sen verran erilaiset muihin tossuihin nähden. Olin hieman toivonut voivani juosta näillä ainakin osan UTMB:stä, mutta taitaa aika loppua kesken tottuakseen tarpeeksi näihin.

Tässä vielä linkki Kestävyysurheilu.fi sivuston uutisoimaan NUTS Midnight Sun Trail kisaan sekä tietysti viralliseen kisavideoon:Ja lisäksi vielä muutama linkki eri uutisointeihin ja raportteihin liittyen viikko sitten kisattuun Peräkylän Peräsmieskisaan.
Teron uutisointi Kestävyysurheilu.fi puolelta.
Markon kisaraporttiPasin kisaraportti.
Eka Vekara kisaraportti ja Pekan kisaraportti.

Ensi viikonloppuna kisataan Hailuodossa järjestyksessään seitsemäs Retki-Rogaining kisa. Omalta ja coachin osalta kisa jää valitettavasti väliin, koska se on liian lähellä tulevaa UTMB kisaa. Palautuminen siitä vaatisi kuitenkin pari viikkoa ja sen ajan voi käyttää paremmin hyväksi tekemällä pari hyvää pitkää mutta vähemmän rasittavaa treeniä.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...