maanantai 14. heinäkuuta 2014

Toinen lomaviikko

Sinister 7 kisan jälkeinen viikko on mennyt rauhassa lomaa viettäessä. Vietimme vuorilla vielä yhden yön kisan jälkeen ja palasimme Edmontoniin vasta maanantaina. Ihan hyvä päätös, koska istuminen autossa kuusi tuntia ei houkutellut yhtään heti kisan ja loppuseremonioiden jälkeen.

Kisasta löytyy järjestajien ottamia kuvia täältä (juoksijahaku numerolla 8).

Palasimme Edmontoniin rauhassa vähän pienempiä teitä pitkin. Yksi niistä oli Cowboy Trail, jonka varrella oli kauniita pieniä kaupunkeja. Parissa niistä pysähdyttiin taukoa pitämään ja kahvittelemaan, kuten suuressa maassa on tapana.


Perusnäkymä autosta paluumatkalla

Pieni kaupunki ja kahvila

Suoraa tieta riitti

Kotona Edmontonissa hoidossa olleet kissat vaativat heti palattuamme suurta huomiota. Rapsutusta saatiin tehdä paljon poissaolomme hyvittämiseksi.


Laatikko - kissan paras ystävä.

Laita se tabletti pois ja rapsuta minua
 Seuraavat päivät kierreltiin Edmontonissa eri paikoissa, joissa tosin ollaan jo monesti aikaisemminkin käyty.


Hyvä lounaspaikka

Näkymä joentörmalta etelään

Hyvät treenirappuset

Käsitöitä keskustassa

Hyva buddhalainen lounaspaikka

Maistuva kasvisateria

Edmonton Art Galleryn satoa

Kelien puolesta viikko on ollut perinteistä preeriakeliä. Lämpötila on noussut päivällä yli 30 asteen ja vastavuoroisesti kaikissa kaupoissa ja muissa sisätiloissa on voimakas ilmastointi. Se on aika hankala yhdistelmä. Perjantaina kävin coachin kanssa aamulla lyhyellä 20 minuutin hölkalla, mutta kroppa ei tuntunut vielä hyvältä. Niin keuhkoissa kuin jaloissakin tuntui vielä rasitusta edellisestä kisasta. Se nyt ei tosin ole yllätys.


Läheinen juna-asema ja mittari
Kaupunkia kierrellessä on tietysti tullut käytyä paikallisissa urheiluliikkeissä. Koska Suomesta ei mistään saa ostettua Hoka One kenkiä niin otin selville kuka niitä myy Edmontonissa ja kävimme tietysti siellä kokeilemassa. Mukaan jäi yksi heidän polkujuoksutossuistaan. Ensikosketus oli melkoisen pomppulinnamainen.


Hoka One Trail
Ja Edmontonissa käydessä ei voi olla käymättä aikoinaan maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, West Edmonton Mall. Sieltä loytyy vesipuisto, huvipuisto, luistelukenttä, yli 800 kauppaa, parkkipaikka yli 20 000 autolle jne jne.
West Edmonton Mall - here we go!!!

Kisavarustusta miettimässä
Torstaisin paikalliset tuottajat ja yrittäjät järjestävät pienet torimyyjäiset, joissa voi ostaa heidän tuotteitaan leivonnaisista tauluihin ja koruihin.
Coachi torimyyjäisissä

Ja löytyi se oikea olutmerkkikin. Pitäisikö vaihtaa Lord SP?

Ja tietysti sushi bentoboxit
Lauantaina kävimme runsaan tunnin ajomatkan päässä katsomassa vanhaa natiivien pyhää paikkaa lähellä Viking nimistä kaupunkia. Paikka oli selkeästi muuta aluetta korkeampi, josta oli hyvä näkymä kaikkiin ilmansuuntiin. Rauhoittumisen ja mietiskelyn jälkeen nautimme pienen piknikin.

Sunnuntaina kävin juoksemassa ekan varsinaisen lenkin kisan jälkeen. Lähtö viivästyi vähän, mutta toisaalta lomallahan tässä ollaan. Lämpotila oli jo yli 25 astetta. Juoksin alas joenvarteen, josta loytyy mukavasti puiden varjostamia polkuja. Hengitys tuntui jo paremmalta kuin viimeksi, mutta reidet on vielä vähän ruhjotun tuntuiset. Oli kuitenkin kiva juosta ihan rauhassa ilman mitään kiirettä tunnin leppoisa lenkki. En ottanut edes yhtään kuvaa. Iltapäivä meni MM-jalkapallon loppuottelua seuratessa. Oikea joukkue voitti vaikka en heitä kannattanutkaan.

Ensi viikolla ollaankin sitten jo tulossa kotiin ja seuraavana viikonloppuna on seuraava kisa. Nam!

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Kiinnostiko paikallisia MM-finaali tai näkyikö kisat siellä millään tavalla?

Sukista vielä sen verran että omat jalkani ovat erittäin herkät keräämään ruhjeita ja hiertymiä mutta kaikista vaivoista olen päässyt eroon Ultramarathon Running Storesta tilaamillani Drymaxin Maximum Protection-sukilla. Suosittelen testaamaan!

StanleyPark kirjoitti...

MM-futis on täälläkin iso jutu. Paljon puhetta lehdissä ja televisiossa. Ottelut tuli hyvään aikaan ja niitä tuli kyllä seurattua. Osalla selostajista taisi olla omakohtaista kokemusta eurooppalaisesta jalkapallosta.

Pitääkin kokeilla noita sukkia. Kiitos vinkistä.

SP

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...