sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikko 11 leppoistaen

Kevät on edennyt vauhdilla ja tällä viikolla päivisin lämpömittari on näyttänyt melkein 10 asteen lukemia. Vain varjoisimmilla paikoilla on enää ollut lunta, mutta esimerkiksi metsässä lunta ei enää ole ollut lainkaan. Toisaalta erittäin kova länsituuli on puhaltanut voimakkaasti ja kotimatkat töistä fillarilla ovat tuntuneet melko työläiltä. Lauantaina Suomeen rantautui voimakas matalapaine, joka toi meille muutaman sentin lunta. Vaikka lämpötila oli hieman lämpimän puolella niin alas tullut sade oli enemmän lumentapaista ja illalla meillä olikin sitten noin viisi senttiä lunta ja räntää maassa. Sen jälkeen tuli pieni pakkanen ja kostea lumi jäätyi hetkessä.

Lämpötilat pe-su
Myös kevään ensimmäiset leskenlehdet kukkivat tien poskessa. Ensimmäinen havainto oli jo torstaina ja alla oleva kuva on otettu perjantaina 14. maaliskuuta ennen lauantaina satanutta lunta.

Kevään ensimmäiset leskenlehdet

Sinivuokot odottavat kukkimista

Treenien suhteen viikko on ollut rauhallinen. Lepo viikko on todellakin mennyt levon merkeissä. Juoksulenkkejä ei ole tullut kuin yksi, kun torstaina käytiin yhteislenkillä katsastamassa seuran uusia jäsenkantitaatteja. Hyvinhän tuo katsastuslenkki sujui vaikka pari ulosajoakin nähtiin liukkaalla alustalla.

Kevyitä fillarilenkkejä on tullut tehtyä työmatkojen yhteydessä. Kilsoja onkin fillarilla kertynyt vajaat sata. Vielä kun tiistaina käytiin salilla tekemättä yhtään jalkalihasliikettä niin viikolle kertyi yhteensä seitsemän tuntia liikuntaa. Eli aika sopiva lepoviikko, jonka aikana kroppa on varmasti toipunut edellisen harjoitusjakson rasituksista.

Sunnuntaina käytiin coachin kanssa Nuuksiossa vähän pidemmällä kävelylenkillä. Repussa oli vähän evästä ja kuumaa mehua. Ilma oli aika erikoinen, välillä oli rakeita ilmassa ja välilä paistoi aurinko. Alla pari kuvaa retkeltä.

Coachi on innostunut videoiden teoasta ja seuraava kooste onkin viime kesän reissusta Kainuun rastiviikolle ja suunnistuksen MM -kisoihin.


Kainuun rastiviikko 2013 Sotkamo from Imatran Voima on Vimeo.

Lisäksi lyhyt mutta mielenkiintoinen video Thierryn suunnistusharjoittelusta.


IT puolella on tapahtunut edistymistä, kun kuukausi sitten hajonnut kone on vihdoinkin korvattu uudella koneella. Uusi kone ei juuri tunnu vanhaa nopeammalta, mutta ehkä tämä tästä alkaa sujua.

Tulevalla viikolla vietetään talvilomaa ihan kotioloissa ja tarkoituksena on taas jatkaa nousukauden treeniä. Vähän on sellaista rästihommaa odottamassa kotonakin, mutta kyllä siihen joitakin herkullisia treenejäkin ehtii saada. Suunnitelmissa on jo Hyppykalliolla ja Jättärillä käymiset täsmäharjoitteina. Siihen vielä vähän muuta liikkumista niin viikko on mukavasti pulkassa ja seuraavalla viikolla jatkaa taas mukavasti puskea töissä.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...