sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viikko 6 ja keittiöremonttia

Loppiaisen jälkeen hiljalleen alkanut keittiöremontti on tällä viikolla ottanut ison askeleen eteenpäin. Itse asiassa maanantaina aloitettu uusien kaappien asentaminen on saatu tehtyä ja keittiökoneetkin on saatettu sähköverkkoon. Ensi viikkoon jää vielä vähän hommia putki- ja sähkömiehelle, kun he pääsevät hommiin vasta välitilalasin asennuksen jälkeen. Mutta hyvältä näyttää.

Treenit ovat jatkuneet mäkivoittoisina. Fillarikilsoja on kertynyt maltillisesti, vain 48 kilsaa. Maanantaina juoksin töistä kotiin rauhalliseen tahtiin. Tiistaina ajoin fillarilla kotiin, jonka jälkeen juoksin matolla mukavan vitosen hyvällä kulmalla. Keskiviikkona kävin fillarilla töissä ja kotiin tullessa käytiin Jannen kanssa kokeilemassa uusia vaihtoehtoja tämän vuoden Sysikallio100:lle. Runsaat pari tuntia mentiin mäkeä ristiin ja rastiin. Sen verran myöhään meni, että käytiin jossain vaiheessa hakemassa otsalamput avuksi.

Torstaista tuli lepopäivä, kun aamulla en jaksanut juosta töihin ja illalla oli luentoa. Perjantaina sitten juoksin matolla 12 kilsaa taas hyvällä kulmalla. Illalla pääsimme kokeilemaan ensimmäistä kertaa keittiön uusia uuneja. Coachin leipoma kakku oli ainakin hyvin kuohkea. Nam.

Lauantaina kävin juoksemassa runsaat kaksi tuntia Nuuksiossa poluilla. Lämpöasteille kääntynyt keli oli sulattanut lumia ja nyt poluilla olikin nilkkoihin asti loskaa. Juoksin nyt ilman nastoja, mutta pitoa oli kuitenkin tarpeeksi.

Sunnuntaille oli sitten suunniteltu yhteislenkkiä Hyppykalliolle. Paikalle tulivat Jannen ja minun lisäksi Antti ja Miikka. Vähän kahdeksan jälkeen päästiin liikeelle. Lämpöasteet merkitsivät varsin märkää lunta. Kalliot olivat huomattavasti jäisemmät kuin viime sunnuntaina. Meno oli varsin nautinnollista kun vielä aurinkokin paistoi päivällä jonkin aikaa. Välillä aurinko oikein lämmitti ja tunne oli kuin maaliskuisena kevätpäivänä.


Viikolle kertyi tunteja 15,5 tuntia, jossa mukana kuusi tossulenkkiä. Nousua kertyi tällä viikolla rapiat päälle 4000m. Se on jo aika paljon meikäläiselle. Ensi viikko tulee olemaan väliviikko treenien osalta, sen verran paljon on muuta ohjelmaa. Yritetään saada kasaan jotain.

Tulevan kevään harjoittelun olen ajatellut jaksottaa siten, että tätä nyt meneillään olevaa mäkitreeniä olisi tarkoitus jatkaa aina tuonne huhtikuun alkuun. Sen jälkeen talvi on toivottavasti jo kunnolla takana ja voi aloittaa juoksussa kilometrien keräämisen. Samalla olisi tarkoitus saada mukaan vähän alamäkitreenejäkin. Toki silloinkin on tarkoitus vähän ylämäkeä harjoitella. Tämä toinen harjoitusjakso kestäisi sinne kesäkuun alkupuolelle. Siitä sitten joitakin viikkoja pientä palautumista ja Jukolan viestiä ja sitten kesäkuun lopulla kohti Kalliovuoria ja Sinister7 kisaa. Ennen UTMB:tä ehtii sitten tekemään muutaman hyvän pitkän treenin kesällä. Varsinainen pääkisa onkin sitten taas joulun alla, kun Sysikallio100:n ystävät kokoontuvat pikkujouluihin.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...