sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikko 3 ja mäkitreenit

Takana on aika rikkonainen ja kiireinen viikko, johon sain kuitenkin mahtumaan pari ihan laadukastakin treeniä. Pakkastakin on riittänyt enemmän kuin olisin kaivannut vaikka aina nämä pakkaskelit sellaisen joulukuussa olleen kurakelin voittaa. Lunta ei ole tullut lisää koko viikkon ja nyt sitä on edelleen maassa se pari kolme senttiä.

Treenisuunnitelma meni sekaisin heti maanantaina. Lähdin fillarilla töihin, kuten normaalistikin, mutta päivällä coachi soitti ja sanoi ettei auto lähde käyntiin. Siitä alkoi sellainen autonhuoltojakso, että seuraava treeni oli sitten vasta tiistaina päivällä, kun kävin punttisalilla. Parin viikon tauko salilla näkyi hyvin, kun lopussa tehdyt kyykkyhypyt tuntuivat aivan hirvittäville. Illalla poljin pienen mutkan kautta takaisin kotiin.

Keskiviikkona oli vuorossa mäkitreeni Jannen kanssa. Vaikka vuoden päätapahtumaan on vielä 11 kuukautta, niin Janne on jo ehtinyt suunnitella uuden reitin tulevaan tapahtumaan, ehkä. Reitin pituus on suunnilleen sama, mutta nousua on löytynyt mukavasti lisää, siis noin puolet lisää. Kiersimme reitin kolme kertaa ja kyllä se uusi reitti tuntuu paremmalta kuin vanha. Pidempää juostavaa pätkää ei juuri enää ole vaan meno on joko ylöspäin tai alaspäin. Melkoista syheröä se reitti kuitenkin varmaan oli, koska gepsi näytti yli 7000 kilsaa lenkin jälkeen. Taitaa vuoden juoksut olla kasassa, kun käy kerran Sysikalliossa. Niin ja keskiviikkona tuli tieto, että olen mukana UTMB 2014 kisassa. Se oli oikein mieleinen synttärilahja.

Torstaina alkoivat kevään luennot ja ilta menikin siinä. Edellispäivän mäkitreenistä en ollut palautunut, jotta olisin viitsinyt lähteä aamulla juosten töihin. Perjantaina kuitenkin juoksin aamulla töihin, kun ilta meni taas luennolla. Melkoista kiirettä piti luennollakin, kun luennoitsijamme Karjalasta piti vauhtia yllä. Kyllä 150 kalvoa kolmessa tunnissa ehtii. Lauantaina tuli taas lepopäivä, kun aika meni promopäivillä Espoossa.

Sunnuntaille olikin sitten ladattu odotuksia viikon toisesta mäkitreenistä. Tarkoituksena oli lähteä Hyppykalliolle. Aamu meni kuitenkin vähän pitkäksi keittiöremontin takia, joten päätinkin sitten tehdä mäkitreenin tässä takamaastossa. Edellisen kerran olin juossut samaa mäkeä marraskuun alussa. Silloin reitti meni kuitenkin melko juostavaa kohtaa rinteessä. Tällä kertaa nousin rinteen mahdollisimman jyrkästä kohtaa ylös. Kallio ei ole kovin iso, mutta usemman eri vaihtoehdon siihen kuitenkin löysin. Alastullessa tulin osin jyrkkiä kohtia ja osin juostavampia kohtia. Puolimatkassa kävin kotona hakemassa lisää kuumaa mehua, jonka coachi oli ystävällisesti tehnyt valmiiksia autotalliin. Kaksi tuntia ja kolme varttia meni mukavasti, nousua runsas tonni.

Mäen päällä

Mäkeä ylös

Vasemmalta vai oikealta?

Mikä paikka?

Rymy-vero. Kahdet nahkakintaat repesi
kolmen edellisen mäkitreenin yhteydessä.
Kaiken muun tekemisen keskellä sain kasaan vajaat 10 tuntia treeniä. Nousua tuli kolmesta juoksulenkistä Polarin mittarin mukaan yhteensä 1845 m. Eli todellisuus on hieman päälle pari tonnia.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...