sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viikko 46 ja HTRC yhteislenkki

Lämpimät kelit ovat jatkuneet, mutta vesisade on tällä viikolla ollut maltillista viime viikkoon nähden. Parina yönä on lämpötila käväissyt pakkasen puolella, mutta päivälämpötilatkin ovat olleet useamman asteen plussalla. Varsinkin viikonloppu on ollut hieno, kun aurinko on pitkästä aikaa taas paistanut.

Viikon treenimäärät ovat hieman nousseet edellisestä. Mammutin jälkeen pari seuraavaa viikkoa menivät vajaan 10 tunnin treeneillä ja pääasiassa fillarin selässä. Tällä viikolla ollaan taas päästy paremmin juoksun makuun, kun juoksulenkkejä on kertynyt yhteensä kuusi. Siihen vielä päälle normifillaroinnit ja muut, niin tunnit näytti ihan hyvältä tällä viikolla.

Maanantaina kävin fillarilla töissä. Kotimatkalla kävin uudestaan kiertämässä Sysikallion reittiä yhteislenkin muodossa.

Yhteislenkin kokoontumispaikka
Reitti vähän tarkentui omassa päässä, mutta tunnelma reitin suhteen on kuitenkin kaikin puolin positiivinen. Pientä muutosta voi reittiin vielä tulla, mutta paljoa ei kuitenkaan ole sellaista nelivetopätkää. Eli ylämäet pääsee ylös ilman köysiä ja hakkuita. Ja mukavasti on palauttavaakin osuutta. Asia, jota en ollut aikaisemmin paljoa ajatellut oli, että kisan aikana valoisaa aikaa tulee olemaan vain kuusi tuntia. Eli käytännössä kisan joutuu juoksemaan lampulla.

Tiistaina kävin punttisalilla ja illalla juoksin runsaan tunnin lenkin vesisateessa. Keskiviikko ja torstai toimivat taas paripäivinä. Juoksut tein todella rauhallisella vauhdilla, kun polvet olivat jostain syystä melko kipeät.

Viikonlopulle Antti oli suunnitellut HTRC:n marraskuun harjoitusleirin. Ohjelma oli todella monipuolinen ja kiinnostava. Itse en kuitenkaan ehtinyt paikalle kuin sunnuntaina. Perjantai oli kokonaan välipäivä. Lauantaina oltiin coachin kanssa ensin koulun penkillä opiskelemassa ja uunikauppojen jälkeen lähdimme yhdessä lenkille. Päätimme nauttia lähes täysikuusta ja juosta järven ympäri illan hämärässä. Seuraavaa kisakautta ajatellen otimme hihnan mukaan ja juoksimme hihnaa käyttäen. Huipputreeni molemmille, jossa kellotettiin uusi enkka. Kotiin tullessa oli näkymä tällainen (3,2s valotus ilman jalustaa, Nokia Lumia 920).


Sunnuntaina olikin sitten vuorossa HTRC:n yhteislenkki ja lähtöpaikkana toimi Solvalla. Porukkaa oli aurinkoisena, mutta erittäin tuulisena aamuna mukavasti paikalla. Kahdesta lenkkiporukasta valitsin sitten JanneH vetämän vähän vauhdikkaamman porukan. Kiersimme NC reittiä Solvallasta Haukkalammen tuntumaan ja sitä sitten vähän mukaillen takaisin Solvallaan. Aikaa kului runsaat kolme tuntia. Vauhti oli reipasta ja vähän ehkä vielä huomasi palautumattomuuden syksyn kisoista.

Viikolle kertyi tunteja yhteensä vajaat 14, jossa juoksua 90 kilsaa ja fillaria 65. Ensi viikolla juostaan taas työporukalla Coopperia. Treenit eivät taaskaan ole mitenkään tukeneet tätä, joten saa nähdä miten homma menee.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...