sunnuntai 4. elokuuta 2013

Viikko 31 ja lomat loppu

Viimeinen lomaviikko on mennyt liian nopeasti ja nyt on kaikki neljä lomaviikkoa ohi. Hienoa on ollut ja paljon on ehtinyt tapahtua. Toisaalta on ihan mukavaa palata töihin ja arkeen. Nyt tuntuu, että ehkä niitä treenitunteja saa sittenkin kerättyä töiden ohessa vähän paremmin. Sen verran alkaa jo syksy olla tuloillaan, että esimerkiksi omenat alkavat jo olla hyvän kokoisia.Maanantai meni Tallinan katuja kävellessä. Lämmintä riitti ja kelien puolesta olisi ollut selkeästi lenkkipäivä. Vapaata siitä kuitenkin tuli ja lenkit jäi loppuviikolle. Tiistaina tein runsaan parin tunnin lenkin Nuuksiossa. Polvi tuntui jo paremmalta ja ehkä noi pari lepopäivää ovat edesauttaneet senkin paranemista. Keskiviikkona tein aamulla joogat ja sen perään tuolentoista tunnin lenkin metsässä. Tunne polvessa edelleen eilistä parempi. Iltapäivällä kävin vielä hieronnassa Tiinalla. Tämä olikin ensimmäinen käynti Tiinalla. Runsaan tunnin hieronta avasi hyvin tukkoisia reisilihaksia varsinkin nyt kun niitä on vähän polven takia jännittänyt liikaa.

Torstaina kävin edelleen Nuuksiossa polkuja juoksemassa vajaan parin tunnin verran. Polvi tuntui eilisen hieronnan jälkeen kivuttomalle ja jossain vaiheessa muistinkin että niin juu, se polvihan oli muuten kipeä. Eipä muuten tuntunut yhtään. Jalassa kulkivat uudet VJ sportin irockit, koska halusin testata niiden pitoa liukkailla kallioilla. Yöllä oli satanut ja aamupäivälläkin satoi edelleen vähän vettä. Hyvältä ja superpitävältä tuntui kuminen nappulatossu osin sammaleisillakin kallioilla. Tossut ovat muutenkin todella kevyet, joten välillä meinasi lenkkivauhti karata. Muutenkin oli hieno lenkki, kun ei pitkästä aikaa kolottanut pahasti oikein mistään.

Perjantaina käytiin heti aamulla IVOn kanssa testaamassa uutta vetoköysisysteemiä tulevaan RR-24:lle. Vedettiin järven ympäri naapureita pelkäämättä ensin vähän kokeillen ja lopussa sitten ihan kunnolla juosten. Jos on pyöräillessä vetoköydestä apua niin on siitä juostessakin apua. Vetoköysi on ehdottomasti pakattuna repussa ensi lauantaina Sappeella.
Iltapäivällä käytiin vielä Jussin kanssa kiertämässä NC reittiä kaksi ja puoli tuntia. Juostiin ensimmäiset 7 kilsaa Mustalammelle ja siitä kohti Kattilaa ja palattiin reitille 28 kilsan kohdalle. Siitä koko reitti loppuun Soidinsuo kiertäen. Jussilla oli reitti talletettuna omaan Sunnon Ambit kelloonsa ja siitä pystyi todella tarkasti seuraamaan reitillä pysymistä. Hieno ominaisuus. Lopussa meinasi tulla vähän nälkä vaikka olin päivällä tankannut lenkkien välissä hyvin...
Terveellistä välipalaa

Lauantai oli kotityöpäivä rästihommia tehden, eli ruohonleikkausta, talvirenkaiden pesua (!), terassin petsausta, oravien karkotusta, ampiaisilta pakoon juoksemista jne, jne. Normipäivä siis. Ja oli siinä vähän auringosta nauttimistakin.

Se olis omenapuu, koivu ja kuusi

Sunnuntaina lähdin mukaan NC:n yhteislenkille ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Lähtö oli Solvallasta ja tarkoituksena oli kiertää noin 23 kilsan reitti. Sain kyydin Solvallaan IVOlta, joka lähti kiertämään kiintorasteja kaverinsa kanssa hellepäivän ratoksi. Porukkaa oli mukana paljon ja selvää oli, että porukka hajaantuisi useammaksi pienemmäksi ryhmäksi. Lähdin JuhaS kanssa samaa vauhtia alusta vaikka tiesin, että kyyti olisi helteestä huolimatta kylmää jossain vaiheessa. Alku mentiin melko rauhassa, mutta aika nopeasti meitä oli noin puolen tusinaa samassa porukassa. Pari kaveria tippui edelleen pois ja sitten jatkettiin pidempi pätkä neljästään. Runsaan kympin jälkeen saatiin edellä mennyt porukka kiinni heidän käytyä lammessa uimassa. Siitä meno jatkui vieläkin kovempaa vauhtia ja sunnuntain pitkis alkoi muistuttaa perinteistä leiripitkistä. MikkoK piti porukan kiireisenä ja vähän väliä joku oli pitkällään maassa juuriin kompuroineena. Oma pelastus tuli Mustalammen kohdalla, jossa erosin porukasta ja jatkoin omaa reittiä metsien läpi kotiin. Meno hidastui vaikka lopussakin yritin pitää hyvää vauhtia. Oli oikein kivaa pitkästä aikaa juosta oikein reippaasti, joka oli muuten selvästi alle tulevan kisavauhdin. Kisassa sitten pitää mennä ihan rauhassa alusta lähtien. Joo, joo. NC järjestäjien sivuilta voi käydä katsomassa kuvia tämä päivän lenkistä, koska en niitä itse ehtinyt ottaa. Samassa vähän yleisiä vinkkejä ja havaintoja.

Viikolle kertyi yhteensä 12,5 tuntia, jossa juoksua 113 kilsaa ja fillaria 15 kilsaa. Viikolla oli myös kaksi kokonaan lenkkivapaata päivää.

Laitetaan loppuun vielä pari kuvaa Nuuksion uudesta luontokeskus Haltiasta, jossa ehdimme käydä loman aikana.


Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...