maanantai 22. heinäkuuta 2013

Viikko 29 ja KRV päätökseen

Runsas viikko sitten lauantaina juostu rastiviikon viimeinen osakilpailu käytiin Vuokatin vaaran pohjoisrinteillä, kun edellinen kisa käytiin vähän etelämpänä varsin peitteisillä ja vihreillä osilla vaaraa. Tämänkertainen maasto oli kuitenkin huomattavasti helpompaa juoksun kannalta, kun vihreää puskaa ei ollut läheskään yhtä paljon. Korkeuseroja oli kuitenkin tarpeeksi ja muutenkin rinnerastit vaativat tarkkaa suunnistusta.
Pummeja yhteensä noin 6 minuuttia, jotka koostuivat 7 pienestä pyörähdyksestä rastiympyrässä. Paljon aikaa kuluu ihan sellaisessa pienessä kiertelyssä, joka on aika turhauttavaa.

Joka tapauksessa olin rastiviikolla lopulta sijalla 34, kun mukaan oli ilmoittautunut hyvän matkaa toistasataa suunnistajaa. Heikoin tulos tuli varmasti ekassa osakilpailussa, jossa lähdin liian varovasti liikkeelle vältellen suuria virheitä. No tulihan se isokin virhe sieltä ja lisäksi kun kärki veti melkoista munaravia niin jäin aivan liikaa jo ekassa kisassa. Vähän jos tekisi enemmän lajinomaista treeniä niin tulos olisi taas piirun verran parempi. Toisaalta oman sarjani kärki onkin sitten melkein tuota kansallista kärkeä, joten ei voi ainakaan paljoa valittaa.


KRV 4. osakisa ja gps träkki
Muuten edellinen viikko meni lepäilyn merkeissä. Maanantaina ja tiistaina tehty kallioleikkausprojekti kävi sen verran polvien päälle, että loppuviikosta ei paljoa päässyt juoksemaan. Juoksukilsoja ei kertynyt kuin noin 60 ja lauantaina tein juoksun sijasta runsaan kolmen tunnin fillarilenkin Siuntion ja Kirkkonummen suuntaan. Matkaa kertyi 81 kilsaa varsin tuulisessa säässä. Sunnuntaina en tehnyt muuta kuin lyhyen joogan. Viikolle kertyi tunteja vajaat 10, joka on huomattavasti vähemmän kuin mitä tälle viikolle olin suunnitellut. Toivottavasti polvi kestää paremmin alkavalla viikolla.Tällä viikolla pääsin myös kokeilemaan uusia VJ Sportin Irock maastotossuja, jotka ostin rastiviikolta. Kenkä on erittäin kevyt ja ilman nastoja. Kuitenkin pohjassa olevat nappulat ovat varsin pehmeää kumia, jonka ansiosta niillä pitäisi olla hyvä pito myös liukkaalla kalliolla. Päällinen on kestävää kangasta, jota ilman ei metsässä mielellään juokse. Viimeiset parikymmentä vuotta olen juossut korkeavartisella Integraattorilla, mutta nyt taidan kokeilla näitäkin syksyn rasteilla. Pidemmille reissuille niiden vaimennus on tuskin riittävä ainakaan omille jaloilleni. Tai sekin tietysti riippuu maastosta.

VJ Sportin Irock maastokenkä

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...