sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Viikko 25 ja Jukola analyysiä ja tilastoja

Viikko on ollut sellaista pientä palauttelua edellisen viikonlopun Jukolasta. Osittain on ollut kyse ihan fyysisestä palauttelusta, mutta osittain myös univelan aiheuttamasta levontarpeesta. Viime sununtaina Jukolasta kotiin tullessa oli pakko pysähtyä Padasjoen jälkeen levähdyspaikalle ja ottaa vartin nokoset. Muuten olisi automatka voinut katketa ikävästi. Sen verran tuo valvominen tuntui.

Maanantaina pidin edelleen vapaata treeneistä. Ilta meni Venlojen viestiä nauhalta katsoessa. Se oli juuri sopivaa palauttavaa "treeniä". Tiistaina olin jo fillarilla liikkeellä töissä ja päivällä tuli käytyä vielä salilla tekemässä perus-core treenit. Keskiviikkona tuli taas lepopäivä. Uusi maantiepyörä vietti päivän ensihuollossa ja illalla aloitimme Jukolan viestin katsomisen nauhalta. Torstaina tein runsaan parin tunnin lenkin Nuuksion maisemissa. Sen verran oli kylmä keli, että piti juosta pitkähihaisella paidalla.

Perjantaina Juhannusaattona käytiin IVOn kanssa tekemässä pitkä maastotreeni, kun juostiin viime vuonna ensimmäistä kertaa kisatun Nuuksio Classic Trail Maratonin reittiä. Ilma oli todella hieno, ihan pientä tuulenvirettä  ja päivällä lämmintä ainakin yli 23 astetta. Pari kertaa oltiin vähän hukassa reitiltä, koska karttana käytettiin sitä kisakarttaa, joka on 1:25000 mittakaavalla. Maastossa on paljon enemmän polkuja, joita ei siinä kartassa ole merkittynä. Jossain 26 kilsan kohdalla jouduimme poikkeamaan reitiltä ja tekemään pienen lisälenkin Haukkalammen luontotuvalle juomavettä hakemaan. Juomareput olivat siinä vaiheessa tyhjentyneet ja lisäksi mukana olleet palautusjuomatkin oli juotu. Siitä sitten jatkettiin matkaa takaisin reitin varteen ja kohti loppuosuutta. Kattilan länsipuolella reitti kulkee paljon laakeiden kallioiden päällä, jossa polku katoaa helposti. Yhdessä kohtaa oltiin vähän hukassa polkujen kanssa, mutta pidettiin suunta kuitenkin oikeana ja pian sitten tultiinkin sille tielle, jolle polkukin olisi tullut. Lopussa jätettiin Soidinsuon kierto väliin ja oikastiin suoraan maaliin. Matkaa tuli tehtyä runsaan maratonin verran.

Suonylitystä

Kartan tutkimista

Mustalemmen rantaa

Mukavan teknistä polkua

Solvallan laskettelurinne


Tässä vähän eri lähteistä koottua tietoa Jukolaan liittyen.

Omat rastiväliajat kolmannelta osuudelta PePon riveissä. Lisäksi suunnistus.infosta löytyy tarkempaa rastivälianalyysiä jokaisen suorituksesta. Mielenkiintoista dataa, jonka tueksi se gps träkki olisi hyvä olla. Toisaalta kai sitä jonkinlainen aavistus on siitä missä on tullut kuljettua.
Ja vastaavat datat Endurancen riveissä juostusta seitsemännestä osuudesta: rastiväliajat ja rastivälianalyysi.

Omat juostut Jukola-viestit olenkin listannut pari vuotta sitten blogissa. Lista on kerätty verkosta löytyvistä vanhoista Jukola tuloksista. Muuta kirjanpitoa ei asiasta ole. Sen mukaan viime viikonlopun Jämsä-Jukola olikin sitten yhteensä 20. Jukolan viesti. Ensimmäisen kerran osallistuin mukaan viestiin vuonna 1985.

Viimeisen kuuden vuoden aikana olen juossut kolmannen osuuden yhteensä neljä kertaa. Suoritukset ovat olleet tasaiset ilman suuria eroja suuntaan tai toiseen.

Jukola vuosi Osuusaika Matka Rastiväliajat
Mikkeli-Jukola 2009 1.55.42 14,7 km rastiväliajat
Salpa-Jukola 2011 1.56.16 13,6 km rastiväliajat
Valio-Jukola 2012 1.51.50 14,1 km rastiväliajat
Jämsä-Jukola 2013 1.55.39 14,4 km rastiväliajat

Jämsä-Jukolan sivulta löytyy lisäksi linkkejä: kuvia, gps-seuranta.

Jukolan viestin lähtö by Koptercam and David:


Liitteenä vielä video Kalevan Rastin maaliintulosta.


Ja tietysti seikkailu jatkuu....Kuopiossa 2014.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Viisasta malttaa ottaa ne nokoset tienposkessa, Jukolasta palatessa ei kuulemma ole mitenkään harvinaista nähdä autoja ojanpenkoilla..

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mika,

joo, ei siinä taukoa pitäessä paljoa menetä. Mutta jos ei pidä taukoa niin voi menettää paljon.

SP

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...