sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Viikko 43 ja Mammuttimarssi

Oma lyhyt harjoitusviikko kertyi maanantaista torstaihin tehdyistä työmatkapyöräilyistä. Tunteja kertyi vajaat kuusi ja kilometrejä 135. Ei sen kummempaa. Perjantaista sunnuntaihin tulikin pidettyä lepoa.

Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin Ojakkalaan Enä-Sepän leirialueelle, joka toimi kisakeskuksena tämän vuotisessa Mammuttimarssissa. Olimme coachin kanssa paikalla huoltopuolella.
Kuten viime vuonna kisamatkoja oli tarjolla viisi erilaista, Pöräys (30km), Maraton (50km), Marssi (100km), Runtu (130km) ja Mahoton (170km). Uutuutena tänä vuonna toimi kaksi asiaa. Juoksun lisäksi oli omat sarjat pyöräilijöille. Lisäksi kolmella pisimmällä radalla oli erillinen x-factor osuus, jonka ohjeet jaettiin vasta hieman ennen lähtöä. Se sisälsi lyhyen suunnistusosuuden.


Pyöräilijät lähtivät matkaan klo 20 perjantai-iltana, siis tuntia ennen juoksijoita. Mukana oli runsaat 40 pyöräilijää. Ilma oli erittäin hieno, pakkasta jokunen aste, mutta muuten täysin tyyni ja kirkas tähtitaivas. Kun maassa oli vielä ohut lumipeite ja lähes täysikuu paistoi kilpailijoiden iloksi taivaalla niin yö ei ollut ihan niin pimeä kuin se pahimmillaan voi lokakuun lopulla olla. Edellisen viikon 45 millin sademäärä helpotti kisaviikolla, kun sademittariin oli kertynyt vain pari milliä vettä. Pakkasta oli ollut viikolla jo useampana yönä.

Tuntia myöhemmin matkaan pääsivät jalan liikkeellä olleet kilpailijat. Mukana oli runsaat 60 kilpailijaa. Muilla radoilla paitsi Mahottomalla uintirasti oli sijoitettu matkan alkupäähän. Se olikin tällä kertaa hyvä asia, koska uinti näissä kylmissä olosuhteissa, vähillä energiavarastoilla kisan myöhemmässä vaiheessa, olisi varmasti nostanut keskeyttämisprosenttia.

Yön aikana kisa eteni nopeasti. Useita pyöräilijöitä joutui keskeyttämään liian kylmän kelin takia. Varsinkin jalkaterien ja käsien suojaaminen olisi ollut tärkeää ja monilla olikin tässä puutteita. Lisäksi juomaletkut jäätyivät enemmän tai vähemmän kaikilla, joka sekin hankaloitti energian saantia. Takaisin kisakeskukseen joko keskeyttäneet tai maaliin saapuvat kilpailijat olivat enemmän kuin mielissään saunomismahdollisuudesta.

Mahottoman voittoon juoksi Vapaa.infon Marko Vapa, joka selviytyi maaliin varttia vaille yhdeksältä. Aivan kuten viime vuonnakin, kun Marko vei voiton yhdessä Nopsakoiven Jouni Nurmisen kanssa Hangossa. Runtulla johtopaikka vaihtui useampaan kertaan, mutta lopulta vahvimmaksi osoittautui Antti Niinikoski, joka tuli maaliin alle 18 tunnin ajassa. Myös IhanHukassa kolmikko sekä Luistelijat ja Lupuksen edustajat tulivat maaliin alle 20 tunnin ajassa. Marssissa Laura Salmisen suoritus oli jäänkova loppuajan ollessa 12,5 tuntia. Kovia suorituksia kaikki.

Pyöräsarjoissa Mahottoman kisan voitti ylivoimaisesti ProBike alle 11 tunnin ajalla. Runtun pyöräilysarjan kovuudesta kertoo paljon se, että ainoastaan Svetogorsk Traktorsin edustaja Wilhelm von Tandem selätti reitin.

Verkonpaino arpoo Pöräyksen uintirastilla kummassa päässä palastusnarua hänen tulisi olla


Pöräyksen voittajat Kevin Collet ja Tony Järvinen uimarastin jälkeen

Pöräyksen uimarastilta aamun noustessa
Aurinko lämmittää la aamupäivällä

MTB-Turku maalissa

Joukkue Oxalis maalissa

ST:n Wilhelm maalissa
Joukkueiden raportteja löytyy juoksupalstalta. Tässä lisäksi joitakin: Gappy Adventure, Yeti rides. Lisää tulee varmasti Mammuttimarssin sivuille.

Toivottavasti ensi vuonna pääsee taas itsekin mukaan kisaan. Hienoa olisi ollut tänäkin vuonna olla mukana juoksemassa kirkkaassa kuunvalossa.

2 kommenttia:

Bastvik Express kirjoitti...

Kiitos huolenpidosta kisan jälkeen teille molemmille. Toi hyvää tsemppiä, että huoltojoukoissa oli noin kovaa väkeä.

StanleyPark kirjoitti...

No kiitos kiitos.
Huollossa on välillä ihan kivaa olla. Tai ylipäätään on mukavaa olla mukana järjestämässä kaikenlaista hienon harrastuksen puitteissa. Se millä puolella huoltopöytää ollaan riippuu aina vähän tilanteesta. Mutta mukana ollaan aina.

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...