keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Neljäs treeniviikko lepäillen

Ei mene asiat aina niin kuin pitäisi. Viikonlopulle asetetut haaveet lenkille pääsystä olivat aivan liian aikaisia ja kokeilemani testilenkki loppui lähes alkumetreillä. Viikolla kävin fillarilla töissä kuten edelliselläkin viikolla. Tiistainen käynti kiropraktikolla helpotti asioita melko paljon, kun ristiluuhun saatiin vähän lisää liikkuvuutta. Se ei kuitenkaan vielä helpottanut juoksua vaan ainoastaan mahdollisti normaalimman kävelytyylin. Enää ei tarvinnut nilkuttaa eteenpäin, kuten olin tehnyt jo vajaan parin viikon ajan.

Lauantaina kokeilinkin sitten ensimmäistä testilenkkiä viikon aikana, mutta matolla tehty lenkki loppui jo parin sadan metrin jälkeen. Kipu alaselässä ja pakarassa ei ollut yhtään helpottanut eikä juoksemisessa ollut mitään järkeä. Viikonloppu menikin sitten pihahommien merkeissä.

Viikonloppuna kisattiin myös 24 tunnin MM- ja EM-kisat Puolan Katowicessä. Suomesta olikin mukana kaikkien aikojen kovin maajoukkue mukana arvokisojen karkeloissa. Odotukset olivat kovat niin naisissa kuin miehissä. Naisilla oli puolustettavanaan pronssia edellisistä EM-kisoista kahden vuoden takaa. Ihan sellaista ilotulitusta kuin viime kerralla ei nyt saatu koko joukkueen osalta, mutta osalla juoksijoista tulokset olivat loistavia. Endurancen Jari Tomppo juoksi uudet SE-lukemat 252,250 km ja hän onkin nyt ainut yli 250 kilometriä vuorokaudessa juossut suomalainen. Myös Endurancea edustavat Mari Toivonen ja Jaana Thorström ylittivät ensimmäistä kertaa 200 kilometrin rajan juoksemalla omat uudet ennätyksensä 203,435 km sekä 202,109 km. Onnittelut koko porukalle.

Harjoitusten osalta viikko oli erittäin vaisu, mutta luonnon edesottamuksia omalla pihalla oli sitäkin hienompi seurata.

Trumpettikukat (tai pasuunakukka) ovat kasvaneet lähes parimetrisiksi tänä kesänä.
Tosin kylmä kesä aiheutti sen, etteivät ne kukkineet lainkaan.


Omenasato on tänä vuonna todella runsas


Syksyn kisakalenterista tulee aikaisempaakin haastavampi, jos kohta ei päästä juoksukuntoon. Mutta vielä on toivoa.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...