sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kolmas harjoitusviikko fillaroiden

Mennyt viikko ei sitten ollut ihan sitä mitä sen piti harjoitusohjelman mukaan olla. Viime lauantaina ärtynyt pakaralihas sekä alaselkä ovat vihoitelleet sen verran koko viikon ettei juoksemaan ole päästy. Vielä alkuviikosta elättelin toiveita juoksulenkistä viikonloppuna sekä osallistumisesta Nuuksion Classic maratonille, mutta torstaina tilanne alkoi selvitä, ettei juoksemaan olisi mitään mahdollisuuksia. Kävin kokeilemassa lyhyen testilenkin, mutta juokseminen oli enemmänkin sellaista hidasta köpöttelyä ja selkä tuntui siltä, ettei sillä kovinkaan pitkälle kannata juosta. Varsin harmillista, kun Nuuksion kisa järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, jolloin olisi ollut hienoa olla mukana.

Alkuviikko meni fillaroinnin merkeissä, joka onnistuu suht hyvin tällä hetkellä. Maanantaista keskiviikkoon tuli poljettua noin viisi tuntia fillarilla ja torstaina kävin kokeilemassa lyhyen testilenkin. Lauantaina poljin fillarilla ympäri Nuuksiota kameran kanssa. Mitään muuta tällä viikolla ei sitten tullutkaan tehtyä.

Maanantaina startannut PTL kisa sai hienon lopun suomalaisten Janne Marinin ja Juha Jumisko viedessä kisan voiton. Neljässä vuorokaudessa he taittoivat matkaa noin 290 kilometriä nousumetrejä kertyessä runsaat 22 000. Olosuhteet olivat tänä vuonna poikkeuksellisen kovat, kun viimeisenä aamuna lunta oli 30 cm Jannen ja Juhan lähtiessä matkaan. Raporttia saamme lukea toivottavasti mahdollisimman pian Jannenpoluilta. Tulosluettelo löytyy järjestäjien sivuilta. Myös UTMB osalta saatiin tulosluetteloon pohjaismaista väriä, kun Ruotsin Jonas Buud juoksi toiseksi. Sääolojen takia noin UTMB lyheni noin 100km mittaiseksi noususumman jäädessä kauas normaalista.
Tässä vielä poikien raportointia matkan varrelta videon muodossa:


Lauantaina juostiin tosiaan ensimmäinen Nuuksio Classic Trail Maraton, kuten virallinen nimi menee. Ilmoittautuneita oli 222, joista runsaat 200 lähti matkaan. Keli oli juoksemisen kannalta todella ihanteellinen, pilvistä lämpötilan ollessa noin 14-15 asteen lukemissa. Iltapäivällä alkoi jossain vaiheessa satamaan, mutta ei kuitenkaan mitään kovaa sadetta. Sen verran kuitenkin, että juuret ja kalliot kastuvat ja se tekee ne liukkaiksi juosta.
Lähdön tunnelmia

Naisten voittaja Nina Heiskanen


Miesten voittaja Jani Riissanen
Jussin tyylinäyte 27 kilsa kohdalta. Maalissa hienosti ajassa 4.22.

Loput 500+ kuvaa voi myös selata jos aikaa on. Kisan lopputulokset löytyvät täältä.

Viikonloppuna kisattiin myös Rogainingin 24h MM-kisat Tsekeissä. Alustavien tulosten perusteella sielläkin on saatu suomalaismenestystä, kun Eero Jäppinen ja Jukka Pinola ottivat MM-hopeaa. Jukkahan on ollut mukana Nuuksio Classicin järjestelyissä. Tässä vielä alustavat tulokset.

Ensi viikon ohjelma on vielä treenien osalta auki. Toiveissa olisi juoksulenkki mahdollisimman pian. Saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...