torstai 21. kesäkuuta 2012

Endurance Valio-Jukolassa 2012

Tämänvuotinen Jukolan viesti onnistui joukkueeltamme erittäin hyvin. Kuten viime vuonnakaan ei kenellekään sattunut sellaista todella isoa pummia, joka olisi pudottanut joukkuettamme merkittävästi. Tavoitteeksi asetettu läpipääsy onnistui yli odotusten ja myös sijoituksen suhteen voidaan olla todella tyytyväisiä. Lisäksi kaikille jäi reissusta varmasti hyvä mieli ja kun vielä keskustelut kääntyivät jo ensi vuoden Jukolaan, voidaan reissua pitää varsin onnistuneena.

Oma suoritus kolmannella osuudella sujui yllättävän hyvin ihan alkua lukuun ottamatta. Saatuani oman karttani Jannelta vaihtopuomilla lähdin siitä juoksemaan reippaasti kohti K-pistettä. Lueskelin karttaa rauhassa, kun huomasin ettei kompassi ja emitti ihan istu kunnolla käteen. Olinkin laittanut ne käteen ennen vaihtoa päin vastoin kuin yleensä. Siinä sitten vauhdissa vaihdoin emitin vasempaan ja kompassin oikeaan käteen.
Reitti ykköselle näytti helpolta, siitä vaan soita pitkin kallioiden välistä suoraan rastille. Ehkä pitkällä alkuviitoituksella oli maitohapot päässeet kunnolla jylläämään, koska jostain syystä aloin kaartamaan liikaa oikealle ja menin reilusti rastin ohi. Vasta rastin takana ollut järvi pysäytti vauhdin ja sain paikallistettua itseni. Siitä sitten takaisin kohti rasti, joka löytyi hyvin toisella yrityksellä. Aikaa tuhraantui viitisen minuuttia.

Seuraavat kolme rastia sujuivat hyvin ja sen jälkeen olikin vuorossa ensimmäinen juomapiste ja lyhyt viitoitus. Sen jälkeen oli viisi melko lyhyttä rastiväliä, jonka jälkeen tuli pitkä, noin 1,8 kilsan rastiväli. Se meni hieman edellisiä hitaammin, kun rastivälillä ollut kielletty piha- ja suoalue piti kiertää pohjoisen kautta. Seuraavat viisi rastia menivät taas hyvin, mutta rastille numero 16 tulin väärälle hajonnalle. Sain nopeasti korjattua eikä aikaa mennyt meikäläisen mittakaavassa juurikaan hukkaan. Seuraavaksi oli vuorossa reitin toinen pitkä väli, nyt noin 1,5 kilsaa. Myös tälle välille osui kaksi kiellettyä aluetta. Niiden välistä pääsi kuitenkin juoksemaan mukavasti polkua pitkin ja itse rasti löytyi hyvin. Seuraavat neljä rastia menivät hyvin ja sen jälkeen oltiinkin jo sillä peltorastilla. Tässä vaiheessa luulin jo tulevani maaliin ja katsottuani kelloa ajattelin, että nyt tuli huippuaika meikäläiselle. Näin ei kuitenkaan ollut vaan viitoituksen jälkeen jäljellä oli vielä viisi rastia ennen maalia. Ne olivat kuitenkin helppoja rasteja. Toiseksi viimeiselle tullessa kiersin vähän turhaan polkuja pitkin ja menetin hiukan aikaa. Loppuaika oli 1.51.50 joka tarkoittaa kilometriaikana 7.56. Vuonna 2009 Mikkelin Jukolassa suunnistin viimeksi alle kahdeksan minuutin kilometrivauhtia. Tällä kertaa viitoitusta oli paljon, joka sekin luonnollisesti nopeutti matkantekoa.

Endurancen joukkue (vasemmalta): Juha Jumisko, Tero Hyppölä, Jouni Holopainen,
Mikael Heerman, Janne Snellman, Mikko Luusalo sekä Jari Rosti.
Tässä linkki joukkueen tuloksiin ja muutamaan coachin ottamaan valokuvaan.
Kiitokset vielä koko porukalle ja ensi vuonna sitten Jämsä-Jukolassa uudestaan!

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...