sunnuntai 14. elokuuta 2011

Lomat loppu

Neljä viikkoa kesälomaa on nyt ohi. Harjoituspäiväkirjaan ei tullut yhtään merkintää. Saldona oli tuolla ulkoilun puolella ainoastaan muutamat sienestykset. Rauhallinen kävely metsässä toivottavasti ei rasita liikaa lonkkaa vaikka se nyt välillä onkin tuntunut. Ainakin tuo kävely on hiukan auttanut henkisellä puolella, kun on päässyt edes vähän kulkemaan metsässä. Aika on muuten käynyt välillä vähän pitkäksi, ehkäpä ensimmäistä kertaa kesälomalla. Runsaan parin viikon päästä sitten tiedetään paremmin, miten asiat tällä hetkellä ovat. Aika uusien magneettikuvien ottamiselle on jo tilattu ja niiden perusteella sitten tiedetään, miten tämän kanssa edetään.

Viikko sitten kisattiin Suomen ensimmäinen 48h kilpailu. Paikkana oli Kaustinen, jossa lähtöviivalla oli yhteensä yhdeksän juoksijaa. Määrä oli huomattavasti pienempi, kuin mitä olin etukäteen olettanut. Olihan kyseessä ensimmäinen kotimainen neljäkasi. Ulkomaisia juoksijoita ei ollut valitettavasti mukana yhtään. Kilpailun taso nousi kuitenkin korkeaksi Endurancen Jari Tompon ja Outi Siimeksen juostessa ensikertalaisina todella kovat tulokset. Molemmat lähtivät matkaan kovalla alkuvauhdilla tavoitellen uutta Pohjoismaiden ennätystä. Puolessa matkassa Jarilla oli takana 207 ja Outilla 186 kilometriä. Huipputulokseen pääsemisen kannalta molemmat olivat hyvässä vauhdissa. Toinen vuorokausi sujui Jarilta mainiosti ja lopputulos 373 km on uusi SE ja PE -tulos. Outilla ongelmat hidastivat matkantekoa toisella puolikkaalla ja tulokseksi jäi 304 km, joka kuitenkin on uusi SE -tulos. Ensimmäinen kotimainen neljäkasi saikin arvoisensa päätöksen.

Ensi viikonloppuna kisatan 24h Retki-Rogaining Raaseporissa. Mikäli aikataulut saadaan sopimaan olisi tarkoitus käydä sunnuntaina katsomassa joukkueiden maaliin tuloa. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Ruotsissa Skövdessä ultrafestivaalit, jossa yhtenä lajina on 48h. Sen lähtö on perjantaina ja lauantaina kisataankin sitten samassa yhteydessä Ruotsin 24h mestaruuksista.


2 kommenttia:

UltraFinn kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista, mutta rehellisyyden nimissä muistutan, että maantie-SE:ni on vain toiseksi paras suomalaistulos, tämän blogin kirjoittajan rata-SE (+PE) jäi vielä melkoisen kauas ja on aivan omassa luokassaan pohjoismaissa.

Karmea laji, ei voi muuta sanoa. Toisen yön väsymykselle ei mikään aikaisemmin kokemani vedä vertoja.

StanleyPark kirjoitti...

Eihän siinä ollut kuin vajaa kymppi eroa. Juoksit muuten enemmän kuin Lars tuolta Tanskanmaalta viime vuoden Surgeresissa. Kannattaa pitää kalenterissa tilaa ensi keväänä...

Toinen yö on melkoista menoa, kun takana on jo yli 30 tuntia valvomista. Siellä ne suurimmat erot tehdään.

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...