maanantai 17. tammikuuta 2011

Viikko 2

Mennyt viikko ei tarjonnut kovinkaan kummoisia elämyksiä lenkkeilyn saralla. Ulkoilua tuli harrastettua juoksun muodossa viikon jokaisena päivänä. Pääasiassa työmatkoja, milloin suoraan ja milloin taas jonkin mutkan kautta. Kelit ovat olleet melko haastavia edellisviikonlopun vesisateiden jälkeen. Lauantaina kävin taas juoksemassa matolla, kun vuorossa oli viikon vauhdikkaampi lenkki. Liukkaan kelin ja pakkasen takia en halunnut lähteä Aktia cuppiin juoksemaan vaikka se olikin alkuperäinen suunnitelma. Edellisviikon tasavauhtisen sijasta tein nyt kiihtyvävauhtisen vauhtilenkin. Alkuun 8 km verryttelyt ja sen jälkeen lisäsin vauhtia jokaisella kilometrillä. Siinä meni 9 km kiihtyvävauhtisena viimeisen kilometrin mennessä 3.40 min/km vauhdilla. Tarkoituksena oli juosta täys kymppi, mutta viimeinen kilsa jäi tekemättä. Jalat ei ihan pelanneet halutulla tavalla ja ehkä noi viikon kilometritkin alkoivat tuntua lopussa. Vielä on matkaa sille tasolle, jolla haluaisin keväällä olla.

Viikolle lenkkejä kertyi yhteensä 8 kpl, joista kertyi vajaa 13 tuntia, eli 135 km. Hiihtokausi on muuten edelleen avaamatta. Niin ja suklaalakkoa on takana nyt kaksi viikkoa. Sen on tarkoitus jatkua Sakuraan asti.

Koko tammikuun ajan ollaan coachin kanssa pyöritelty ajatusta juoksumaton hankkimisesta. Ollaan vertailtu eri valmistajien malleja ja saatu paljon neuvoja maton kotiin hankkineilta kavereilta. Lopulta sitten tällä viikolla tilattiin Taurus merkkinen matto. Toimitusaika on viikosta puoleentoista ja sen jälkeen päästäänkin toivottavasti tekemään osa lenkeistä kotona sisätiloissa. Se helpottaa lenkeilyä näin talvella varsinkin näihin vauhdikaampien lenkkien osalta. Kovin hyvää paikkaa ei toistaiseksi matolle ole, mutta katsotaan saadaanko ensi kesänä pienellä remontilla asiaa helpotettua.

Juoksumatosta on varmasti hyötyä jatkossa myös mäkitreenien tekemiseen. Tälle treenimuodolle voi olla tarvetta, mikäli arpaonni suosii tulevalla viikolla. Tiistaina nimittäin arvotaan lähtönumerot tämän vuoden UTMB kisaan ja tieto arvonnan tuloksesta pitäisi tulla keskiviikkona sähköpostilla. Ilmoittautumisajan puitteissa kisaan oli ilmoittautunut 3400 juoksijaa, kun kisaan otetaan mukaan vain 2300. Se tarkoittaa, että noin joka kolmas jää rannalle tässä arvonnassa.

Tästä kisasta on haaveiltu pitkään vaikka hakeminen olikin ehkä enemmän hetken "mielenhäiriössä" tehty juttu. Kisaan vaadittavat viisi pistettä on hankittu kahtena edellisenä vuotena tuolla Mammuttimarssissa. Kovin selvää kisaohjelmaa ensi syksylle ei toistaiseksi ollut ja kun kerran vaadittavat pisteet oli kasassa niin pitäähän sitä sitten kokeilla arpaonnea. Hakijoita on aina ollut huomattavasti enemmän kuin mitä juoksuun hyväksytään, joten senkin takia kannatti laittaa paperit vetämään. Arvonnan jälkeen on 10 päivää aikaa vahvistaa oma osallistumisensa kisaan.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...