keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Loppiaisrogaining 2011

Joulu on juhlan aikaa, joka loppuu vasta Loppiaisena. Vuorossa oli toinen Loppiaisrogaining muiden treenien lomassa. Rannekepäivä!

Tiistaina kävin kokeilemassa vauhtia Esport arenalla juoksemalla 4min/km vauhdilla kympin lenkin. Mukana lenkillä oli SannaK, Hietsu sekä muutama muu palstalainen.  Siinä mentiin peräkanaa, kukin aina kilometrin kerrallaan vetäen. Ekat pari kilometriä menivät vielä mukavasti, mutta sen jälkeen alkoi näiden treenien puute näkyä omassa juoksussa. Paljoa ei olisi ollut varaa kiristää tämän hetkiseen maksiminopeuteen. Sen verran tuokin vauhti alkoi ahdistaa. Lisäksi toinen takareisi tuntui hieman juoksun aikana. Ja sitten on nämä joulun aikana kertynyttä pari ylimääräistä kiloa pidättelemässä muuten niin lennokasta askelta. Joo, tekosyitä kyllä riittää. Niin ja oli niitä vielä yksi, kun Loppaisena oltiin menossa 8h rogaining-tapahtumaan niin pitihän sitä sinnekin vähän säästellä.

Loppiaisrogaining Kirkkonummen Kylmälässä 6.1.2011
Torstaina olikin sitten vuorossa 8h Loppiasrogaining Kirkkonummen Kylmälässä. Järjestäjinä viime vuotiseen tapaan Miia ja Tiina. Ja viime vuotiseen tapaan lunta oli paljon, ehkä jopa viime vuotista enemmän. Saimme Tommin kanssa selkeän vahvistuksen Team Tuulihaukan Tomista. Alku sujui mukavasti teitä myöten juostessa. Tosin jokainen pisto tieltä rastille vaati suuren ponnistuksen lumessa rämpiessä. Metsässä ei ollut mitään mahdollisuuksia juosta. Ensimmäiset rastit (43, 24, 39, 50, 53, 40, 56, 41, 46, 38, 31) löytyivät kukin helposti ja näiden kiertämiseen aikaa kului noin 3.15. Matkaa oli kertynyt 23 kilometriä. Tässä kohtaa päätettiin poimia seuraavat rastit (59, 54, 45 ja 55) etelän kautta vaikka lännessa olisi kulkenut tie melkein 55:lle asti. Samalla päätettiin olla jatkamatta 55:lta pohjoiseen ja kääntyä takaisin kohti kisakeskusta. Pohjoisempana ei ollut rasteja kovinkaan lähekkäin eikä siellä oikein kulkenut teitäkään. Kisakeskukseen mentäessä olisi useampi rasti lähes teiden varsilla.

Matkalla 54:lle loppui auraattu tie keskelle peltoja ja edessä oli lumessa rämpimistä peltojen toiseen reunan asti. Tässä kohtaa suksilla liikkeellä ollut porukka meni heittämällä ohi. Peltojen jälkeen oli tietä lähes koko matkan 45:lle, mutta 55:lle piti kulkea koko matka metsän kautta. Tulimme 55.lta samaa reittiä takaisin ja aikaa rastilla käyntiin meni vajaa 30 min. Matka oli noin 1,5 km. Itsellä oli takki aivan tyhjä tässä kohtaa vaikka olin tullut koko matkan joukon viimeisenä Tommin tehdessä uraa koskemattomassa puuterilumessa. Nyt oli parasta syödä repussa mukana kulkenut leipä ja toivoa pientä piristystä. Juomakin alkoi uhkaavasti loppua jo tässä kohtaa.

Matka jatkui etelään kohti rastia 29. Peltoaukeilla naamaan puhalsi kova vastatuuli ja kädetkin meinasi jäätyä. Leipä ja juoma piristivät kuitenkin olo ja juoksu kulki suht ok. 29:ltä menimme metsien poikki 44:lle ja 58:lle. Nyt uria oli maastossa jo sen verran, että niitä seuraamalla rastit löytyivät melko helposti. Myös juoksu onnistui enemmän käytetyillä urilla. 58:lta pudottauduimme tielle ja sitä pitkin kohti rastia 52. Tämä rasti osoittautuikin edeltäneitä rasteja huomattavasti vaikeammaksi. Koko rinne oli täynnä uria, joten emme olleet ainoita, jotka ko rastia etsivät. Jouduimme hakemaan vauhtia mäen alla kulkeneesta polusta kahdesti, koska rasti löytyi vasta kolmannella yrittämällä. Ja silloinkin vsata kun olimme lähtemässä pois koko paikasta. Aikaa oli tuhraantunut yli puoli tuntia. Aikaa oli enää sen verran jäljellä, että päätimme jättää rastin 32 väliin ja käydä ainoastaan teitä myöden kisakeskuksen takana olevalla 21:llä. Maalissa aikaa jäi 11 min käyttämättä. Pisteitä kertyi yhteensä 79, voittajien kerätessä 87 pistettä. Maalissa gps näytti noin 45 km. Kiitokset Tomille ja Tommille hyvästä harjoituksesta.

Muuten viikolle ei kertynyt kuin yksi lenkki edellä kerrottujen lisäksi. Viikon treenimäärät yhteensä 11 h ja 79 km. Seuraavat kaksi viikkoa harjoitustunnit pyörivät 14-16 tunnin paikkeilla ja kolmannella viikolla tulee kevyt viikko, kun viikonloppu menee E24 huollossa. Siitä eteenpäin onkin siten kahdeksan viikon nousujohteinen treeniputki kevään kohokohtaa varten.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...