maanantai 23. elokuuta 2010

Viikon tavoitteena oli nostaa harjoitustunnit 25 tunnin tuntumaan. Peruskaava jatkui samana viikon sisältäessä kaksi pitkää lenkkiä, joiden välissä juostiin lyhyempää peruslenkkiä.

Maanantaina ja tiistaina juoksin peruslenkkeinä aamulla töihin ja illalla kotiin keston ollessa vajaan puolentoista tunnin luokkaa per suunta. Vauhti oli leppoisa ja aamulenkit tuntuivat jopa mukavilta. Lämpötila on laskenut melkoisesti viime viikosta ja ekan kerran päällä oli jo pitkät trikoot ja takki.
Keskiviikkona oli eka pitkä lenkki. Juoksin saman viiden tunnin lenkin Pirttimäestä Salmen kautta kotiin. Aika meni minuutilleen sama kuin edellisellä viikolla, melko tarkkaa työtä. Ilma oli raikas ja pieni sateenuhka ei illaan aikana toteutunutkaan.

Keskiviikkoisen pitkän lenkin jälkeen en torstaina juossut kuin illalla töistä kotiin, mutta perjantaina juoksin taas molempiin suuntiin. Rauhallisella vauhdilla. Lauantaina oli vuorossa runsaan kahden tunnin lenkki maastossa. Parin kevyen päivän jälkeen juoksu tuntui helpolta ja polkumaastossa vauhti pääsi karkailemaan "unohtaessani" sykkeiden seuraamisen hetkeksi. Olipa hauskaa rallatella polkuja vähän reippaampaa vauhtia. Lomien loppumisen huomaa nyt hyvin ulkoilupoluilla, väkeä riittää melkoisesti: "On your left!" Iltapäivä menikin sitten rakennuksella pyörimiseen.

Sunnuntaina juoksin viikon toisen pitkän lenkin, kun kalenteriin oli merkitty Montrail juostavaksi. Ajoin autolla Solvallaan, josta lähdin Pirttimäen suuntaan kiertämään lenkkiä. En viitsinyt pysähtyä Luukissa kahville, kun juoksu oli vasta alussa. Salmessa täytin juomarepun ja söin yhden geelin. Se olikin ainut pysähdys koko matkalla. Juoksu kulki todella hyvin koko lenkin ajan. Aikaa kului 5.42 vaikka otin ylämäet aika kevyesti. Se taisi olla helpoin koskaan juoksemani Montrail. Tällä lenkillä kokeilin ensimmäistä kertaa IleSportista hankkimiani 1000Mile kompressiosukkaa. Se on erittäin ohut ja hengittävä. Lenkin jälkeen jaloissa ei ollut minkäänlaista turvotusta. Sukan koko olisi saanut olla ehkä numeroa pienempi, jolloin sen tuoma tuki pohkeelle olisi ollut parempi. Joka tapauksessa erittäin hyvä kompressiosukka.


Viikon treenimääräksi tuli 24.42, jossa kuntopiirien lisäksi juoksua 238 km. Viikko jäi hieman vajaaksi, koska olin laskenut Montraililla menevän enemmän aikaa. Jäljellä on vielä kaksi määräviikkoa.

Lauantaina 4. syyskuuta juostaan taas perinteinen Siikajärven ympärijuoksu. Matkavaihtoehtoina ovat 7 km järven ympäri sekä vähän pidempi 15,5 km lenkki kiertäen järven lisäksi paikallisia hiekkateitä ja metsäpolkuja. Reitti on todella kaunis. Sadekelillä tosin pitää olla tarkkana metsäosuudella olevien pitkospuiden kanssa. Ne saattavat olla todella liukkaat. Reittiennätys taitaa olla Harri Hännisen nimissä ja joka vuosi paikalla on ollut tasokas joukko juoksijoita. Tervetuloa.

2 kommenttia:

eka kirjoitti...

Mukavasti olet kilometrejä saanut kasaan. Täälläkin on kaikki OK, mutta yli 200 km viikkoihin en työn ohella ole päässyt.

Tsemppiä viimeistelyyn!

StanleyPark kirjoitti...

Hienoa Eka, että treenisi sujuvat. 200 km viikossa vaatii jo kompromisseja muilla osa-alueilla.

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...