sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsasta. Edellisellä viikolla kuului käen laulantaa ensimmäisen kerran ja tällä viikolla näkyi ensimmäiset pääskyset. Kai se kesä tästä on nyt alkanut.

Omat treenit ovat hieman kärsineet pihahommista, tai pihahommat treeneistä. Aikaa ei tahdo riittää ihan kaikkeen ja kaikki etenee vähän hitaammin, kun se pienikin aika pitää jakaa niin moneen asian kesken. Pitää siis vaan asennoitua siihen, ettei kaikki tule valmiiksi hetkessä eikä kahdessa vaan osa asioista valmistuu vasta myöhemmin. Pihahommien lisäksi ehdittiin tällä viikolla nauttia vähän kulttuuristakin. Kävin coutsin kanssa ensimmäistä kertaa uudessa Oodi-kirjastossa ja samalla reissulla vielä katsomassa Cirque du Soleil-ryhmän Toruk-esitystä.

Oodin julkisivu
Coutsi virittää

Sain tehtyä tällä viikolla viisi juoksulenkkiä, joista neljä suuntautui Nuuksio poluille ja yksi oli lenkki töistä kotiin. Parilla lenkillä tuli juosta vähän reippaammin, mutta vielä aika kaukana maksimaalisesta vauhdista. Aika hyvältä tuntuu tuo reippaampikin vauhti tällä hetkellä. Palautumisen kanssa pitää kuitenkin olla koko ajan valppaana, varsinkin kun osa illasta menee vielä lapion varressa heilumiseen.

Lauantaina pidimme coutsin kanssa pienimuotoisen polkujuoksutapahtuman pääasiassa paikalliselle asukasyhdistykselle. Coutsi kävelytti osan porukasta Soidinsuon ympäri, kun itse vedin pienempää ryhmää Nuuksio Backyard Ultra reitin ympäri. Samalle kerroin erilaisia polkujuoksuun liittyviä asioita, joita mukana olleet kuuntelivat innolla. Oli mielenkiintoinen ja leppoisa tapahtuma ja nyt polkujuoksu on taas napsun tutumpi laji muutamille innokkaille.
Polkujuoksun innostamina
Tämän vuoden kisakalenterikin selkeni syksyn osalta, kun ilmoittauduin mukaan Onnin SuperPePiin. Matka on kuitenkin tällä kertaa vain yksi kierros, kun maasto taitaa olla sen verran rajua, ettei kolmelle kierrokselle uskalla tässä kunnossa lähteä. Hienoa on kuitenkin olla mukana uudessa kisassa, jollaista ei aikaisemmin ole kokenut.

Alla pari houkutteluvideota kisaan.

Perjantaina julkaisimme Polkuporinoissa mielenkiintoisen jakson valokuvauksesta, jossa haastateltavana oli Juha Saastamoinen. Juha on monille tuttu jo usean vuoden takaa, kun hän on ollut mukana hoitamassa valokuvausta eri polkujuoksutapahtumissa. Kannattaa taas kuunnella Juhan tarina.


Ei kommentteja:

Suomen maaedustaja ITRAssa Harri Jantunen nyt Polkuporinoissa

Viime perjantaina julkaistussa Polkuporinoiden jaksossa juteltiin kansainvälisestä polkujuoksujärjestö ITRAsta. Haastateltavaksi saatiin ku...