sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Viikko 7 ja neljäs treenijakso pulkassa

Tällä viikolla on ilmassa jo ollut jonkin verran kevättä. Sen verran on aurinkoisia päiviä tähän viikkoon mahtunut. Taisi olla ainoastaan pari harmaampaa päivää ja loput hienoja ja välillä jopa lämpimiä päiviä. Eilen lauantaina tikka ilmoitti myös kevään alkaneen paukuttelemalla katulamppua, joten pakko se on uskoa. Eiköhän tässä vielä ennen huhtikuuta joku takatalvikin tule, mutta tämä viikko on kyllä ollut hienoa seurata kevään etenemistä. Nuuksiossakin alkaa paikoin jo maa pilkottamaan lumen ja jään alta. Varsinkin suot ovat jo lumipeitteen alla sulaneet ja tossut ovat välillä mutaiset polkulenkin jälkeen.

Palokärki ruokailemassa



Viikon treenitavoite oli 25 tuntia ja se tuli hyvin täyteen. Hommaa helpotti taas tällä viikolla ollut yksi pidempi treeni, kun kävin keskiviikkona Malminkartanolla tekemässä runsaan kahdeksan tunnin harjoituksen. Keskiviikko oli juurikin se päivä tällä viikolla, kun taivaalta satoi lunta koko päivän ja tuuli melkoisesti. Kyllä kannatti säästää viime kesältä niitä helteisiä kesälomapäiviä tänne helmikuulle. Ei tullut lainkaan niin kova hiki.

Malminkartano hetki ennen lumisadetta
Malminkartanon treeni meni hyvin. Tarkoituksena oli samalla vähän testailla polvien kuntoa. Kiertelin mäkeä ylös ja alas vähän joka suunnalta, mutta alastulot pyrin tekemään vähän loivempia reittejä pitkin. Polut olivat suht ok kunnossa vaikka edellispäivien loskakelien jalanjäljet olivat jäätyneet ja tekivät paikoin alustasta melko epätasaista. Tunnin välein pidin lyhyen huoltotauon autolla. Polvet kestivät hyvin eikä seuraavanakaan päivän tuntunut mitään ihmeempiä kipuja tai jumeja.

Loput treenit menivät normirutiinien mukaan. Maanantaina fillaripäivä sekä jooga, tiistaina viikon ainut salikäynti ja loput päivistä sitten juoksua. Keskiviikkoisen pitkän treenin jälkeen olin ajatellut tekeväni torstain treenin fillarilla palautellakseni jalkoja paremmin, mutta kroppa ja erityisesti jalat tuntuivat torstaina niin hyviltä, että juoksemaanhan sitä oli pakko päästä. Siitä tulikin sitten hyvä juoksuputki, kun loppuviikosta kävin Nuuksiossa jokaisena päivänä.

Lauantaina aurinkoinen keli ja lämmin Föhn-tuuli pehmensivät polut todella raskaiksi. Romvuoren lenkki sekä Soidinsuo olivat parasta mahdollista Barkley-treeniä. Juoksuaskel kesti melkein ponnistuksen, mutta ei sitten kuitenkaan vaan upotti lähes jokaisella askeleella.

Talvista polkua Nuuksiossa
Viikolle kertyi juoksua yhteensä 21h/153 km ja loput fillaria, joogaa ja salia. Alla yhteenveto Polar Flowsta.


Viikonlopun huippufiilis
Ensi viikolla alkaa viimeinen neljän viikon treenijakso ennen Barkleyta ja sehän lähtee käyntiin yhdellä kevyellä viikolla. Siihen perään kolme kovempaa määräviikkoa ja sitten treenit ovat kasassa. Nopeasti on tämäkin hieno treenitalvi mennyt.

Perjantaina julkaistu Polkuporina käsitteli urheilijan ravitsemukseen liittyviä aiheita, kun vieraana oli Aalto yliopiston ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm. Sen verran tuhti annos ravintoasiaa, että kannattaa kuunnella huolella ja ottaa mukaan muutama uusi vinkki.



Ei kommentteja:

Treeniyhteenveto 2023

Vuotta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tässä vähän yhteenvetoa treeneistä (päivitetty 2.1.2024). Datat tulee Polar Flown puolelta: Koko...