sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Viikko 40 ja sadekausi on alkanut

Edellisen viikon lämpimät ja aurinkoiset kelit ovat vaihtuneet tällä viikolla melkoisiin sateisiin, ainakin täällä Espoon Nuuksiossa. Vanha vesimittari ei ole riittänyt edes viikon sademäärän mittaamiseen vaan reunat tulivat vastaan jo torstaina. Saman onkin sitten huomannut Nuuksion poluilla, kun osa hiekkateistä on pahasti rikkoutunut vesimassojen huuhtoessa hiekat ja kivet mukanaan. Fillaroidessa on välillä ollut pakko taluttaa pyörää hankalemmissa paikoissa kaatumisten välttämiseksi.
Ulkoilureiteistä tuli puroja

Puroista tuli koskia

Haukkalampi vähän normaalia isompana

Vettä virtasi teilläkin

Yli reunuksen


Lauantaina paistoi hetken aurinko, piti heti ottaa kuva
Oma treeniviikko meni ihan suunnitelmien mukaan. Tällä viikolla oli tarkoitus jakaa juoksulenkit tasaisemmin pitkin viikkoa, toisin kuin viime viikolla. Loput päivät meni fillaroinnin merkeissä. Maanantaina fillaroin työmatkat sekä kävin tunnin joogassa. Tiistaina järjestettiin Solvallan viereisellä Safari-talolla Nuuksio Classic talkoolaisille pienimuotoiset juhlat. Viime vuonna en päässyt tänne mukaan, mutta nyt olin merkannut tapahtuman kalenteriin jo hyvissä ajoin. Ilta meni mukavasti lenkin, saunan ja hyvän ruoan parissa. Samalla käytiin läpi kisan saamaa palautetta juoksijoilta ja talkoolaisilta. Loistavaltahan tuo kaikin puolin kuulosti vaikka ainahan pientä parannettavaa löytyy.

Keskiviikolle tuli pari lyhyttä lenkkiä, kun vein auton huoltoon. Ei sen kummempaa. Torstaina ja lauantaina ajoin fillarilla Palstarinteelle ja jatkoin siitä poluille juoksemaan. Nyt kun lenkit eivät ole vielä kovin pitkiä niin olen ajanut fillarilla lähemmän kunnon polkuja ja tehnyt sitten varsinaisen juoksulenkin puiston puolella. Torstaille tuli runsas tunti ja lauantaille hiukan yli 1,5 tuntia.

Perjantaina ja sunnuntaina kävin polkemassa Nuuksion poluilla ja teillä. Ostin pari viikkoa sitten karttatelineen fillariin. Olen jo muutaman vuoden suunnitellut sellaisen rakentamista itse, mutta aina se on jotenkin ajanpuutteen takia jäänyt tekemättä. Seikkailukisoihinkin ollaan aina jouduttu lainaamaan muiden telinettä. Nyt kun fillarointia tulee melko paljon ja eiköhän jokunen seikkailukisakin tässä tulevina vuosina ole niin ajattelin korjata tilanteen ja ostaa karttatelineen ihan valmiina. Helpoiten se onnistui tilaamalla teline suoraan Tervalan Mikalta Karttatelineet sivulta. Kerrottuani omat tarpeet telineelle Mika ehdotti kolmesta vaihtoehdosta Miryn telinettä. Nyt parin lenkin jälkeen teline tuntuu todella tukevalta eikä se heilu pomppuisemmallakaan polulla yhtään. Otin siihen vielä suurimman levyvaihtoehdon, jolloin karttaa ei tarvitse taitella postimerkin kokoiseksi. Jos jollain on vielä karttateline hankkimatta parin viikon päästä kisattavaan Synkkään Syysunelmaan niin tätä telinettä voi kyllä suositella.

Uusi karttateline

Kiinnitys ohjaustankoon
Viikolle tuli treeniä yhteensä 13,5 tuntia, jossa 47km/5:20h juoksua.

Viikonlopun päätapahtuma polkupuolella oli ehdottomasti Kolilla kisattu Vaarojen Maraton. Kärkisijat menivät niin naisten kuin miesten sarjoissa ennakkoon vahvimmille polkujuoksijoille. UTTF-liivin sai tänä vuonna naisista ainoastaan Laura Järvinen. Miesten puolella liivejä sai yhteensä 14 juoksijaa. Isot onnittelut kaikille pitkän kauden läpiviemisestä.  Lisää aiheesta voi lukea Vaarojen maraton tulokset ja Trailrunning uutisointi sekä Onevision kuvia.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...