sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Viikko 11 ja viimeinen rypistys

Viimeisen harjoitusjakson viimeinen viikko on nyt kasassa. Mennyt viikko meni juurikin suunnitelmien mukaan. Viime viikosta oli tarkoitus nostaa vähän määriä, nyt aina sinne 28-30 tunnin tuntumaan. Sekin onnistui ilman suurempia ongelmia. Viikon treenit rakentui pitkälti edellisen viikon tapaan. Alkuviikosta paria lenkkiä päivässä ja loppuviikosta kolme pidempää lenkkiä. Tehoja ei luonnollisesti edelleenkään ollut ohjelmassa vaan ainoastaan leppoisaa juoksua.

Maanantai ja tiistai alkoivat runsaan tunnin aamulenkillä. Toinen lenkki meni töistä kotiin juostessa pienen lisälenkin kera. Maanantain toiselle lenkille tuli mittaa runsaat kaksi tuntia ja tiistaina runsaat kolme tuntia. Maanantaina kävin vielä tunnin joogassa ja tiistaina tunnin hieronnassa. Aikapulan vuoksi salitreeni jäi taas väliin.

Kevättä ilmassa


Keskiviikkona tein viikon ensimmäisen pidemmän lenkin, kun kävin Nuuksiossa kiertelemässä polkuja ja metsiä. Kiersin lopulta Iso-Parikas järven ja siitä vielä NC reitin länsipuolisen osuuden Kattilasta Siikarantaan. Repussa ollut otsalamppu tuli tarpeeseen, kun olin kotona vasta puoli yhdeksältä illalla. Lenkille tuli mittaa runsaat 4,5 tuntia. Onneksi coutsi odotti kotona valmiin ruoan kanssa.

Lampun kajossa
Torstaina kävin hölkkäämässä runsaan parin tunnin lenkin Nuuksiossa. Tossujen vertailemisen helpottamiseksi olin laittanut toiseen jalkaan vanhemmat Salomonin Wings kasit ja toiseen jalkaan uuden Sense Ultran. Selkein ero tuntui heti ensimmäisistä askeleista, kun uusi Sense oli huomattavasti Wings kasia pehmeämpi ja vaimennetumpi. Uusi Sense on enemmän salomonimainen tossu, sukkamainen ja pehmeä. Päälikangas on Sensessä myös pehmeämpi. Wings kasi tuntui omassa jalassa hieman kiertojäykemmältä. Lisäksi siinä on Senseä rouheampi nappula. Pidon suhteen pitää vielä odotella lumettomia kelejä niin pääsee toden teolla kokeilemaan.

Salomon Wings8 vs. Sense Ultra

Perjantaina kävin edellisen viikon tapaan Malminkartanolla tekemässä pitkän mäkitreenin. Mäki oli todella jäisessä kunnossa ja nastarille ja sauvoille oli tarvetta ainakin fasaaninousussa. Alamäen tulin taas hiekkatietä pitkin etureisiä säästäen. Runsaan seitsemän tunnin jälkeen nousumetrejä oli kasassa +4000m, joka olikin päivän tavoite. Kilometrejä tuli 41. Tämä treeni voisi vastata nousumetrien ja matkan suhteen yhtä kierrosta Barkleyssa. Tosin suunnistus Malminkartanolla on hieman helpompaa kuin Frozen Head State Parkissa.


Keli oli tuulinen ja sateinen (rakeita, räntää ja vettä)

Portaat oli jo sulana jos niitä olisi halunnut käyttää
Lauantaina kävin Timon ja Jussin kanssa kolmen tunnin polkulenkillä Nuuksiossa. Jaloissa ei tuntunut enää edellisen päivän nousut tai laskut, mutta muuten ehkä kuitenkin jo sellaista henkistä väsymystä. Lenkille lähtö oli aamulla varsin verkkaista ja kaikki muut asiat tuntuvat kiinnostavan lenkkiä enemmän. Tahmean alun jälkeen meno alkoi kuitenkin maistumaan ja hyvässä seurassa matkantekoa tuskin huomasi.

Sunnuntaina oli viikon kolmas pidempi lenkki. Kävimme Asmon kanssa kiertämässä Nuuksion polkuja ilman mitään metsäosuuksia. Vauhti oli hieman normaalia kovempi, kuten aina Asmon kanssa. Neljä tuntia meni mukavasti vaikka loppu tultiin asfalttia pitkin nastarilla. Illalla vielä lyhyt kotikuntopiiri ja coutsin tekemä hieronta.

Viikolle kertyi tunteja hieman vajaa 30 tuntia, jossa juoksua 232 km. Määräviikot ovat nyt takana ja ensi viikolla tunteja kertyy jo huomattavasti vähemmän.

Huomenna tehdään pieni haastattelu Eetun kanssa Barkley-projektiin liittyen. Voit käydä etukäteen tekemässä kysymyksiä FB:ssä.

Yritän tässä tehdä vielä pienen yhteenvedon menneestä treenijaksosta ennen tulevaa reissua.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...