sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Viikko 49 ja luistelukelit

Ensin sadetta ja lämmintä. Sitten kuivaa ja pakkasta. Ja tällä viikolla sadetta, pakkasta ja jäätä. Mitähän ensi viikolla? Tällä viikolla on lähes kaikki juoksualustat olleet jään peitossa ja pitoa ei juurikaan ole ollut ilman nastakenkiä. Pyörätiet ovat olleet peilikirkkaat, mutta myös kalliot ja osin polutkin valumavesien muodossa ovat olleet jään peitossa. Välillä kalliot ovat näyttäneet kuin niissä olisi ollut sokerikuorrutus päällä. Aurinkoa on kuitenkin päivisin riittänyt aika mukavasti tällä viikolla.

Jäisiä pyöräteitä
Treenisuunnitelmat menivät uusiksi Lakun sairastuttua tällä viikolla. Ohjelmaa ollaan tehty päivä kerrallaan, kuten kaikki muutkin päivärutiinit. Aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan ja aikatauluja joutuu muuttamaan lennossa. Toisaalta kun siihen on varautunut etukäteen niin ongelmien sattuessa voi omalla suhtautumisella asiaan vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Kaikesta muusta ohjelmasta huolimatta treenitunnit täyttyivät suunnitellusti.


Viikolle sain kolme pidempää lenkkiä. Itsenäisyyspäivänä käytiin Asmon kanssa Nuuksiossa juoksemassa ainakin itselleni vähän reippasvauhtisempi kolmen tunnin lenkki. Viikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina juoksin vähän rauhallisemman, normivauhtisen pitkän lenkin Nuuksiossa. Lauantaina 3 tuntia ja sunnuntaina runsaat 3,5 tuntia.

Itsenäisyyspäivän lenkillä Asmon kanssa
Lauantain auringonnousu Nuuksiossa
Sunnuntaina aamupäivän aurinkoa


Siikajärvi luistelukunnossa

Maanantaina juoksin aamulla tunnin lenkin ennen töitä ja illalla töistä kotiin. Siinä välissä perus-jooga. Torstaina juoksin aamulla töihin, kun ilta meni Samban kokouksessa. Keskiviikkona olin suunnitellut juoksevani töistä kotiin, mutta olin varannut liian vähän vaatetta siihen kylmää pohjoistuuleen, joten juoksinkin sitten parituntisen kotona matolla.

Viikko oli aika juoksupainotteinen ja salillakaan en ehtinyt käydä. Viikolle kertyi runsaat 18 tuntia treeniä, jossa 156 km juoksua. Loppuviikosta lenkit on tullut tehtyä kolme vuotta vanhalla Salomonin SpikeCross tossulla (linkin takaa uudempi versio) paremman pidon toivossa. Pito onkin suhteellisen hyvä vaikka ei ihan Inovin Oroc280 veroinen. Spikecrossissa ei kuitenkaan nastat tunnu jalkapohjassa yhtä paljon kuin Orocissa, joten siitä syystä pidemmillä lenkeillä jalassa on Spikecross. Inovin uudemmasta nastarimallistosta löytyy omasta kaapista tuo ArcticClaw300, mutta se on vielä kokeilematta. Ehkä sen voisi testata tulevilla viikolla, jos jääkelit jatkuvat. Itse en ole kokeillut ruuvailla nastoja nastattomiin tossuihin, mutta sekin on varmasti hyvä vaihtoehto.

Alkavalla viikolla lisätään vähän tunteja, mutta tehdään treenit Lakun ehdoilla.


Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...