sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viikko 2 normi rytmillä

Vuoden ensimmäinen ehjä työviikko on takana ja samalla ensimmäinen hyvä treeniviikkokin kasassa. Ensi vuonna ei sitten Loppiaistakaan tarvitse lomailla, kun se tuskin on enää vapaapäivä.  Kovimmat pakkaset ovat hellittäneet ja lunta on saatu Espooseen noin 20-25 senttiä. Eli oikein postikorttinäkymät.

Tällä viikolla pärähti käyntiin myös kevätkausi joogan parissa. Maanantaina lähdettiin neutraalin selän tavoittelusta liikkeelle ja tuntuu kuin edellisestä kerrasta olisi useampi kuukausi vaikka välissä ei ole kuin yksi. Hienoa oli joka tapauksessa jatkaa kivan harrastuksen parissa. Illalla juoksin vielä töistä kotiin.

Tiistaina pärähti käyntiin salitreenit. Core liikkeet tehtiin aika maltilla, mutta hyppysarjoihin paneuduttiin heti ekalla kerralla. Yhtenä uutena liikkeenä tehtiin kyykkyhyppyjä tanko hartioilla. Tanko painaa noin 20 kiloa ja hyppyjä 30 kappaletta kerrallaan. Oikein hyvä liike, jossa painopisteen ollessa normaalia ylempänä, joutuu vähän enemmän tekemään corella töitä. Illalla en ehtinyt toista treeniä tekemään.

Keskiviikkona ja torstaina juoksin töistä kotiin. Molempina päivinä selässä kulki normaalia isompi reppu, jossa oli vähän ylimääräistä painoa.

Perjantaina lähdin töiden jälkeen Nuuksion poluille. Reppuun pakkasin vähän ylimääräistä vaatetta sekä lampun vaikka tarkoitus ei ollut juosta sen pidempää lenkkiä. Yksin jos on liikkeellä metsäpoluilla niin on hyvä talvipakkasilla varata mukaan ylimääräistä vaatetta. Koskaan ei tiedä vaikka kaatuisi pahemmin ja joutuisi odottamaan apua tai muuten poispääsy kestäisi pidempään. Jo pelkästään hitaampi kävely kylmettää märissä kamppeissa olevan juoksijan aika nopeasti. No tällä lenkillä ei repussa olleista tavaroista ollut tarvetta kuin lampulle.

Perjantainen lamppulenkki

Lauantai meni kaupunkikierroksella. Käytiin Sandrossa syömässä Katrin ja Jyrkin kanssa kasvisbrunssilla. Aivan loistavan herkullista ruokaa, mutta tietysti se jälkkäripöytä vei voiton.

Eka satsi

Jälkkäripöytä
Sunnuntai meni aamupäivän osalta siivotessa. Parissa tunnissa sai jo lähes ihmeitä aikaan. Sen jälkeen taas suuntana Nuuksio. Tarkoitus oli juosta 3-4 tunnin lenkki. Mukana kulki taas lämmintä juomaa ja vähän energiaa. Ja tietysti lisävaatetta. Ilma oli loistavan aurinkoinen ja tuulta ei ollut yhtään. Reitti muuttui vähän Kattilan jälkeen, kun nilkat eivät enää kestäneet umpihangessa juoksemista. Varusteet olivat vähän vääränlaiset umpihankeen ja jatkoinkin sitten tampattuja polkuja pitkin loppumatkan. Energiapatukoita joutui lämmittämään rukkasen sisällä ennenkuin ne olivat tarpeeksi pehmeitä syötäväksi. Myös juomien kanssa oli pientä hastetta vaikka ne olivatkin lämpimät lähtiessä ja hölskyivät koko ajan juostessa. Lopulta matkaa kertyi 29 kilsaa ja aikaa 3 tuntia ja vartti.

Talvimaisemaa Nuuksiossa

Koiravaljakko Nuuksiossa

Palokärki oli ruokailemassa muurahaispesässä

Ja taas maisemakuvaa

Jäätyneet juomapullot
Viikolle kertyi runsaat 11,5 tuntia treeniä. Ranteessa on tällä viikolla kulkenut uusi Polarin v800 mittari. Sain Polarilta uuden mittarin vanhan mentyä epäkuntoon Sysikallion jälkeen. Isot kiitokset Polarille! Uudessa mittarissa on suojaläppä siinä kohtaa, josta mittarin saa ladattua ja synkronoitua. Muuta uutta ei mittarissa ulkoisesti ole. Välillä olen käyttänyt lenkeillä lisäksi Polarin uutta A360 mittaria. Sykemittaus on yllättävän tarkkaa siinäkin mittarissa, kun juoksee ihan peruslenkkejä. Mukavaa siinä on se, ettei siinä tarvitse erillistä sykevyötä lainkaan. Eli kun juoksee tasavauhtisia lenkkejä, joiden matkat on tiedossa, niin sillä mittarilla pärjää hyvin.

Uusi Polarin v800 kello latauksessa

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...