maanantai 23. helmikuuta 2015

Viikko 8 ja treenit alkaa

Jaahas. Nyt on kolme kuukautta aikaa seuraavaan kisaan ja on aika aloittaa treenit tulevaa kautta kohti. Harjoitusohjelma on suunniteltu ja nyt puuttuu enää toteutus. Verrattuna aikaisempaan vuoteen harjoitusohjelma sisältää nyt vähemmän mäkitreenejä. Enemmän on tarkoitus saada juoksukilometrejä alle. Tosin ne on tarkoitus juosta maastossa aina kun se on mahdollista. Tai hetkinen, niinhän mä olen tähänkin asti tehnyt. Ja tietysti pitäisi taas yrittää saada vähän sitä vauhtiakin mukaan. Ihan hirveitä määräviikkoja ei suunnitelmaan sisälly. Näin olisi mahdollista pitää noita tehotreenejä ohjelmassa koko kevään.

Eka treeniviikko meni vähän alakanttiin. Tosin tätä vähän pelkäsinkin, kun olin mukana huoltohommissa E24 kisoissa. Manantaina ja torstaina kävin fillarilla töissä pienen lisälenkin kiertäen. Maanantaina oli lisäksi tunnin jooga. Tiistaina ja keskiviikona oli peruslenkit töistä kotiin. Juoksu kulki yllättävän hyvin vaikka tiet oli paikoin edelleen todella liukkat ja jouduin juoksemaan todella varovasti. Tiistaina oli lisäksi salipäivä hyppyharjoituksineen. Keskiviikkona juoksin peruslenkin lisäksi aamulla matolla tunnin verran kympin kulmalla. Jostain syystä sykkeet oli normaalia korkeammat. Vähän jo pelkäsin mahdollista flunssaa, mutta ei se sitten mitään sellaista onneksi ollutkaan.

Perjantaina en ehtinyt kuin tunniksi matolle. Lauantaina oltiinkin sitten heti aamulla matkalla hallille. Vuorossa oli kahdeksas E24 kisa Esport Areenalla. Tällä kertaa olimme huoltamassa Peteriä. Ehdin käydä omalla lenkillä hallilla puolen päivän aikaan. Tarkoitus oli juosta parin tunnin leppoisa lenkki Tuulan kanssa, mutta puolentoista tunnin kohdalla oli pakko todeta, että lenkki sisällä hallissa oli liian tylsää puuhaa hyvästä seurasta huolimatta. Se oli hyvä "reality-check", kun jossain vaiheessa taas teki mieli olla mukana kisassa. Viikolle kertyi yhteensä vajaat 12h treeniä, jossa 65 kilsaa juoksua.

Itse kisa oli mielenkiintoinen sekä naisten että miesten kärjen osalta viimeisille tunneille asti. Naisten puolella Sumie Inagaki vei voiton jo kuudennen kerran. Miesten puolella Kari Hotakainen vei voiton ensimmäisen kerran. Peter teki oman uuden 24h ennätyksen kisassa. Alla muutamia coachin ottamista kuvista.
PeterLähtöpöhinääLoput coachin ottamista kuvista kisan aikana.
Kestävyysurheilun uutisointi E24 kisasta.


Ei kommentteja:

Kevään kuulumisia ja punajuurta

Tämän viikon perjantaina julkaisimme uusimman Polkuporinoiden jakson, nyt aiheena punajuuri ja sen tuomat hyödyt niin perusruokavaliossa ku...