sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viikko 21 ja allergiat alkaa

Tämä viikko oli melko lailla kopio edellisestä. Kaksi pitkää lenkkiä ja muuta vähän lyhyempää. Kelit ovat todella suosineet ulkoilua, mutta myös luontoa, kun lehtipuiden siitepölyä on ollut ilmassa enemmän kuin kroppa kestää. Vielä alkuviikosta tuli parina iltana puhdistavia ukkoskuuroja, mutta loppuviikosta ilma on ollut sakeana pölystä.

Viikko alkoi parilla kevyellä lenkillä maanantaina ja tiistaina. Tiistaina tein vielä salitreenin edelleen ilman hyppyjä ja kyykkyjä, eli lähes pelkkää corea. Molemmilla lenkeillä jouduin pitämään pienen tauon kesken lenkin, kun vajaat 10 minuuttia kestänyt ukkoskuuro meni alueen yli.

Sillan alla sadetaukoa pitämässä

Keskiviikkona juoksin ekan pitkän lenkin. Juoksin nyt kotoa läpi Nuuksio Classicin reitin ilman niitä viimekertaisia pummeja. Lopussa alkoi vähän painaa ja jotenkin selkä tuntui menevän jumiin. Taas tuli hyvä muistutus lihaskunnon merkityksestä. Aikaa koko reissuun meni 5,5 tuntia.
Torstaina juoksin töiden jälkeen kotiin ja tein lyhyen core treeni. Illalla alkoi olo tuntumaan aika tukkoiselta ja ilmeisesti edellispäivän ulkoilujen aikana hengitetyt siitepölymäärät olivat nyt liikaa. Perjantaina oli pakko jättää aamulla lenkki väliin, mutta illalla kävin kiertämässä Nuuksiossa runsaat pari tuntia.

Lauantaina tein viikon toisen pitkän lenkin. Nyt helpotin hommaa kuitenkin ajamalla fillarilla Siikarantaan ja juoksemalla pelkästään Nuuksio Classicin ympäri. Tai piti sen verran tehdä extralenkkiä taas, että kävin Haukkalammella hakemassa lisää vettä. Juoksu sujui yllättävän hyvin, ainoastaan hengityksen kanssa oli pientä pihinää, kun röörit oli vähän tukossa. Samalla tuli ensimmäisen kerran kokeiltua Jurekin reppua ilman paitaa ja yhtään en hiertänyt vaikka hiki virtasi ja lenkille tuli hyvin pituutta. Illalla olo kuitenkin vähän paheni runsaan ulkoilun takia. Sunnuntaina otin rennosti ja kävin fillaroimassa pari tuntia ja tein core treenin kotona. Päivällä oltiin muutama tunti töissä Perkkaapäivillä esittelemässä Cambridge ohjelmaa. Kiirettä piisasi, mutta pari tuntia ennen vaalihuoneiden sulkeutumista ehdittiin vielä coachin kanssa antamaan omat äänemme Eurovaaleissa.

Viikossa oli toisaalta hyviä elementtejä, mutta loppuviikon siitepölyt sekoittivat treeniä ja fiilistä melkoisesti. Näin vaalipäivänä voisi varmaan käyttää termiä torjuntavoitto, kun tunteja kertyi kuitenkin hieman vajaat 21. Kaikkiaan 11 päivän aikana tuli tehtyä 4 pitkää lenkkiä. Eli ihan hyvä rypäs. Kun vielä sain tehtyä lihaskuntoa useamman kerran niin olen erittäin tyytyväinen menneeseen kahteen viikkoon.

Alkava viikko on lepoviikko ja tunteja on tarkoitus kerätä kymmenkunta. Tiistaille ollaan työporukan kanssa sovittu taas Coopperin testiä, mutta jos ei hengitys tästä helpota niin on ihan turha lähteä sinne muuta kuin ajanottajaksi. Lauantaina olisikin sitten vaihtoehtona käydä illalla Jättärillä, kun vuotuinen Jättäri100 pyörähtää käyntiin kello 18. Oma lähtö on vielä epävarmaa, kun päivällä on muuta ohjelmaa.
Antti on taas istunut leffastudiossa ja jälki on sen mukaista. Alla lyhyt tiiseri Jättäsi100:lle. Kaikki mukaan!


Jättäri100-teaser from Antti Niinikoski on Vimeo.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...