maanantai 20. helmikuuta 2012

Viikko 7 ja hiihtoviikko


Tällä viikolla oli tarkoitus saada suunnitellut 18 harjoitustuntia kasaan pääasiassa hiihtämällä. Lunta on riittänyt hyvin ja viikon mittaan on lisääkin satanut enemmän kuin tarpeeksi.

Maanantaina kävin Leppävaarassa hiihtämässä ihan oikeilla laduilla. Hyvät olivat ladut ja vauhti sen mukaista. Perinteistä tyyliä tuli lykittyä 31 kilometrin verran kiertäessäni Lepuskin 5.4 kilsan lenkin viidesti. Päälle vielä kerta tuota 3.5 kilsan rinkulaan. Aikaa kului 2.45h.
Tiistaina ja keskiviikkona kuljin fillarilla töihin. Vielä tiistaina tiet olivat hyvässä kunnossa, mutta keskiviikkona uutta lunta oli satanut 15 senttiä ja meno oli sen mukaista. Pakkasta oli alle 10 astetta.
Torstaina kävin töissä hiihtämällä. Mitään latuja ei tietenkään ole, mutta hiihdin ensimmäiset 5 kilsaa tietä pitkin, jonka jälkeen loput pyöräteitä pitkin. Kaikki tiet oli aurattu, mutta onneksi edes pyöräteitä ei hiekoiteta kuin risteysten kohdalla. Matka sujui yllättävän hyvin, eikä aikaa kulunut sen enempää kuin juostessa. Illalla töiden jälkeen hiihdin vielä parin tunnin lenkin.
Perjantai oli ainut päivä, jolle olin suunnitellut juoksulenkin. Juoksin matolla vajaan 1.5h lenkin rauhallisella vauhdilla. Se oli hyvä peruslenkki.
Viikonlopulle oli harjoitustunteja jäänyt runsaat kuusi. Lauantaina aika meni rautakauppoja kierrellessä ja uutta saunakiuasta etsiessä. Vaihtoehtoja osoittautui olevan liian paljon ja jouduimme ottamaan pienen aikalisän. Kaupoilla juoksentelun tuloksena en enää tullut lähteneeksi lenkille vaan lauantaista tulikin sitten eka lepopäivä sitten tammikuun puolenvälin.

Sunnuntaina päivä ei oikein kirkastunut lainkaan. Reipas tuuli ja lumisade eivät houkutelleet ulos hiihtämään. Siitä huolimatta päätin hiihtää puuttuvat kuusi tuntia kasaan sunnuntain aikana. Kello 10 lähdin kotoa suuntaamaan lähipelloille, jossa olin hiihtänyt edellisinä viikonloppuina. Ladut ja kelkkaura olivat kuitenkin pyryttäneet umpeen ja pelloilla hiihto oli enemmänkin rämpimistä. Vajaan puolenkilometrin päästä käännyin takaisin ja päätin sitten hiihtää tietä pitkin edestakaisin. Hiihdin sitten kotoa Solvallaan vievälle tielle ja takaisin. Matka yhteen suuntaan on noin 4.6 kilsaa. Siinä tuli sitten hiihdeltyä yhteensä kuusi tuntia, jona aikana matkaa kertyi runsaat 60 kilsaa. Bussikuskit ja naapurit varmaan ihmetteli taas meikäläisen tempauksia, mutta siinä tiellä oli ihan hyvä hiihtää varsinkin, kun on niin laiska ettei jaksa autolla lähteä parempaa latua hakemaan. Ja tuskinpa niitä olisi sunnuntaina mistään löytynytkään. Pari kertaa kävin kotona täyttämässä juomapulloon lisää lämmintä juotavaa.

Näin viikon treenit tulivat kasaan. Hiihtoa 128km/12.19h, fillaria 62 km/4h ja juoksua 15km/1.23h plus pientä voimatreeniä, yhteensä 18.03h. Lisäksi pari tuntia meni coachin hoidossa. Seuraavalla viikolla joudutaan tyytymään vähän pienempään tuntimäärään, kun viikonloppu menee E24h järjestelyiden merkeissä. Hiihtoa on kuitenkin tarkoitus jatkaa.

Päivän pituus on muuten jo yli 9,5 tuntia. Näin se kevät edistyy.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...