sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Viikko 6

Takana on ensimmäinen vähän parempi treeniviikko Sakuraa kohti mentäessä. Edellisen viikon kiireet ovat vähän helpottaneet ja muutenkin kalenterista on nyt varattu aikaa HARJOITTELULLE.

Alkuviikosta maanantaina ja tiistaina juoksi töistä kotiin, maanantaina tosin postin kautta hakiessani sinne tilaamani kirjan "Born to run" tai "Syntynyt juoksemaan". Kirjaa ei ole vielä aloitettu, mutta eiköhän tuossa iltaisin aleta sitä kahlaamaan läpi. Tosin taitaa olla aika mukaansatempaava opus, joten voi se parissa illassa tulla luettua. Tiistaina tehtiin vielä puolitoista tuntia lumitöitä katolla ja pihalla, kun viikonloppuna oli tullut lunta taas 25 cm. Keskiviikko ei ollut lenkkiä, kun aika meni kauppareissujen parissa.

Torstain pakkaset eivät enää kiinnostaneet vaan juoksin töiden jälkeen matolla 24 km leppoisaan tahtiin. Oli kiva juosta t-paidassa vaikka ulkona oli pakkasta yli 10 astetta. Eikä toi matolla juoksu ole edes yksitoikkoista vaikka toistaiseksi en ole maton eteen virittänyt mitään televisiota tai vastaavaa. Musiikkisoittimella pääsee jo melko pitkälle tässä lajissa.

Perjantaina tein taas VK-lenkin, perinteiset tonnin vedot. Alkuun juoksin 11 km verkkaa pohjalle (erehdyksissä meni pitkäksi, piti juosta 10 km), jonka jälkeen tein 8 x 1000 metrin vedot 6 minuutin lähdöillä. Vauhtia ei ollut vedoissa kuin 4 min/km, mutta aika raskaalta tuntui tekeminen tänään. Soittimen kanssa oli vaikeuksia oikean musan löytymiseksi ja takareisikin tuntui ikävästi. Väliaikoja tuli kelloon painettua ihan väärissä paikoissa, eli ei ollut ajatukset mukana omassa tekemisessä. Lisäksi oli tarkoitus tehdä 10 vetoa, mutta kahdeksan jälkeen tuntui homma riittävän.

Kahden mattopäivän jälkeen juoksin lauantaina pidemmän lenkin Nuuksion poluilla. Mukaan lenkkikaveriksi lähti Janne, jonka kanssa aika meni kuin siivillä vuorijuoksuista jutellessa. Pakkasta lauantaina oli noin 15 astetta ja taivas pilvinen. Välillä kuitenkin aurinkokin näyttäytyi. Puiston puolella polut olivat melko juostavassa kunnossa. Olin kuitenkin ajatellut oikaista puistoon metsän kauttaa, mutta siellä lunta oli niin paljon ilman mitään uria, että jouduimme kääntymään takaisin ja valitsemaan tievaihtoehdon. Palstarinteeltä sitten juoksimme Kattilaan ja takaisin, Korpinlenkin kiertäen. Päivän aikana kertyi paljon uutta tietoa siitä, mitä kaikkea pitäisi huomioida tulevassa kisassa elokuussa. Jannen oma ohjelma näyttää ensi syksylle todella kovalta. Ensin elokuussa PTL (300km / 22000m+) ja vain kaksi viikkoa sen perään TDG (330km / 24000m+). UTMB on lyhyt piknik näiden rinnalla.

Sunnuntaina oli vuorossa rauhallinen vajaan parin tunnin lenkki paikallisia teitä pitkin, coachin mainoksia jakaen. Tänään aurinko paistoi ja välillä jopa lämmitti vaikka mittari näytti -20 astetta lenkille lähtiessäni. Pohjoisen puoleinen tuuli toi paikoin pientä kirpeyttä ja naama olikin melko jäässä kotiin päästyäni. Viikolle kertyi yhteensä 122 km /12.02 h treeniä. Se kertyi 30 min voimatreeniä lukuun ottamatta juoksusta.

Tulevalla viikolla lisätään vähän määrää ja jatketaan kunnon rakentamista Japania varten. Sakuran jälkeen voisi ajatella seuraavalla Japanin reissulla osallistuvansa ehkä tähän UTMF -kisaa.
Laku lämmittelee kevätauringossa

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...