sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Viikko 50

Harjoitustunteja kertyi mukavasti heti alkuviikosta, maanantaina 1,5h, tiistaina aamulla ja illalla 1,5h ja keskiviikkona vajaa 2,5h. Torstaina kävin fillarilla töissä poiketen aamulla avantouimassa. Tai voikohan tuossa puhua avantouinnista, kun ei vielä ole jäätäkään? Eikä tuossa oikein voi uimisestakaan puhua, kun kyseessä on lähinnä vedessä kastautuminen. Illalla tein vielä vajaan tunnin juoksulenkin fillaroinnin päälle. Perjantaille tulikin sitten viikon pitkä lenkki, kun kävin viime viikon tapaan juoksemassa Salmeen ja takas. Se tekee hiukan vajaat neljä tuntia.

Alkuviikolla vauhdit ovat olleet rauhallisia. Nyt parin pidemmän lenkin ja muutaman kovemman lenkin jälkeen huomaa taas sykkeiden laskeneen melko mukavasti vaikka juoksuvauhti on pysynyt samana.

Viikonlopulle ei sitten jäänytkään kuin runsaat pari tuntia lenkkeilyä. Lauantaina juoksin reipasvauhtisen kympin vauhtien vaihdellessa 3.47min/km ja 4.23min/km välillä. Alusta oli vähän liukas lumesta ja paikoin mäkinen, siksi vauhdit vaihteli paljonkin. Alkuun ja loppuun hyvät verryttelyt. Sunnuntaille ei sitten jäänytkään kuin lyhyt saunalenkki.

Viikon treenit yhteensä 16.21h, jossa 145km juoksua. Lauantaina tehty reipasvauhtinen lenkki oli viimeinen tällä erää. Ehdin tehdä yhteensä viisi reipasvauhtista lenkkiä tämän harjoitusjakson aikana, eli kerta viikkoon. Seuraavat neljä viikkoa keskitytään määrään ja vauhdit putoaa edelleen matkojen pidentyessä.

3 kommenttia:

-J- kirjoitti...

Millaisia määriä on tähtäimessä? Tunteja sulla ainakin tulee jo nyt erittäin hyvin...

Mulla on ollut sunnitelmissa ottaa 2x200Km vielä ennen kisaa, mutta voi olla että toinen määräviikoista kutistuu tuosta jonkin verran.

Peräkkäin noita en tee vaan kevyen viikon teen väliin todennäköisesti.

Santta kirjoitti...

Hienoja kuvia ja hyviä treenejä :)
Kiitos vinkistä, sain sen laskurin nyt toimimaan :)

StanleyPark kirjoitti...

Moi J,

ajatuksena on nostaa määriä jokaisella viikolla, eli ne pyörii 20h molemmin puolin. Kilsoista en osaa sanoa, kun mulla tulee muutakin kuin juoksua. Katsotaan miten käy. Ainakin syksyllä tää toimi hyvin. Kolme viimeistä viikkoa sitten kevennellään.

Santta, hyvä että laskuri toimii.

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...