torstai 21. toukokuuta 2009

Puolimatkassa

On Helatorstai ja edellisestä kirjoituksesta on mennyt melkein kaksi viikkoa. Kiirettä on pitänyt nyt keväällä, kun pihahommiakin on pitänyt tehdä. Projektilista on edelleen pitkä ja kaikesta tekemisestä huolimatta se ei ihan helposti tunnu lyhenevän. Listassa on lisäksi asioita, jotka ovat roikkuneet mukana jo joitakin vuosia. Eli ei kai se sitten haittaa vaikka ne ovat listalla myös ensi keväänä. Yksi jokakeväinen pakollinen juttu on tuo kompostin tyhjentäminen. Etukäteen olin ajatellut sen sujuvan aika nopeasti, mutta kyllä siihenkin sitten melkoinen osa päivästä kului. Kompostoituneen mullan kun kärrää ympäri pihaa kukkapenkkeihin niin se toimii toisaalta ihan hyvänä lisätreeninä. Kädet on vaan aika kovilla, kun ei ole tottunut tällaiseen hommaan.

Muuten treenit on menneet suunnitelmien mukaan. Viime viikolla sain kasaan runsaat 13 tuntia, josta juoksua oli vajaat yhdeksän tuntia, yksi pidempi yhdistelmä treeni sekä fillarointia. Sain tehtyä kaksi vk-treeniä, toisen matolla ja toisen metsäpoluilla. Pitkän nylkytysvaiheen jälkeen tuo vauhdikkaampi juoksu tuntui yllättävän hyvälle. Pohkeet kylläkin kipeytyivät ja tämä on vaatinut ylimääräistä venyttelyä.

Tällä viikolla oltiin maanantaina auttamassa Iltarastien järjestelyissä. Sinä iltana ei omalle treenille ollut aikaa, mutta nämä järjestelyhommat on aina kivoja, kun tuttujakin näkyy paikalla todella paljon. Näissä hommissa aika menee nopeasti. Tiistaina vedin matolla taas vauhdikkaamman treenin ja nyt homma meni jo viimeviikkoista paremmin vaikka ei viime viikollakaan mitään suurempia ongelmia ollut. Juoksin alkuun hyvän verryttelyn, jonka jälkeen juoksin 11 km kiihtyvävauhtisen pätkän. Viimeinen kilsa meni 3.40 vauhdilla. Ja loppuun taas lyhyet verkat sekä juosten että kuntopyörällä. Keskiviikkona ja tänään torstaina juoksin ihan sellaiset peruslenkit. Loppuviikolle on luvassa vielä yksi vauhdikkaampi lenkki ja pari muuta hyvää treeniä. Ja ehkä siinä sivussa vähän pihahommiakin. Jospa se kasvimaakin saataisiin viimeinkin käännettyä ja joitakin hyviä istutuksia tehtyä.

Viikonloppuna pitäisi siis tehdä pihahommiakin, mutta luvassa on myös superviikonloppu 48h kisojen merkeissä. Osa viikonlopusta menee varmaan tietokoneruudun edessä.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...